Bitcoin madenciliği için tren hattının enerji gücünü kullandı
Bitcoin madenciliği için tren hattının enerji gücünü kullandı

Bitcoin madenciliği için tren hattından elektrik çekti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin madenciliği cihazları için enerji ihtiyacını tren istasyonundan kaçak elektrik çekerek karşılamaya çalışan Çinli bir adam, 3,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bitcoin madenciliği için tren hattının enerji gücünü kullandı

Yerel basına göre, Xu Xinghua olarak bilinen adam, yetkililer durumu fark etmeden önce yaklaşık 3,2 BTC (yaklaşık 120.000 yuan ya da 17.400 dolar değerinde) elde etmeyi başardı. Xu Xinghua’a hapis cezasına ek olarak 100.000 yuan, yani yaklaşık olarak 14.500 dolar para cezası da verildi. Xinghua’nın Bitcoin madenciliği cihazının enerji ihtiyacı için Kouquan Demiryolu’ndaki fabrikaların birinden elektrik çaldığı söyleniyor.

Xinghua, Kasım ayından Aralık 2017’ye kadar yaklaşık bir aydır fark edilmeden bunu yapmayı başardı. Bu süre zarfında, çalışan 50 madencilik kulesini desteklemek için bu enerji gücünü kullandı ve 104.000 yuanlık elektrik faturası çıkmasına neden oldu. Mahkemeler, Xinghua’nın 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılacağını ve 104.000 yuanlık elektrik faturasını da geri ödemek zorunda olduğunu belirtti.

Bu Çin’den yaşanan tek yasadışı madencilik operasyonu değil

Bu Çin’den yaşanan tek yasadışı madencilik operasyonu değil. Bu yılın Nisan ayında, altı kişilik bir grubun, 600 madencilik kulesiyle Bitcoin’e elektrik sağlamak için yerel elektrik şebekesinden enerji çaldığı belirtiliyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin