bitcoin madenciligi
Bitcoin madenciliği her geçen gün daha merkezsiz hale geliyor

Bitcoin madenciliği her geçen gün daha merkezsiz hale geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kanadalı varlık yönetimi şirketi Canaccord’un 6 Şubat’ta yaptığı açıklamaya göre, Bitcoin madenciliği daha merkezsiz hale geldi ve çeşitlendirmesi devam ediyor.

Blockchain ve dijital para sektörlerini diğer finansal işlemleriyle birlikte izleyen Canaccord, son beş yılda Bitcoin’in karma oranının gittikçe daha fazla dağıldığını vurguladı.

Raporda, bu durumun dünyanın en büyük kripto parasını saldırılara karşı daha savunmasız hale getiren rekabetçi bir pazar oluşturduğunu söylüyor.

Bitcoin ağı işlemlerine şu anda birden fazla maden havuzu katkıda bulunuyor. Ayrıca bu sayı 2014’den bu yana önemli ölçüde artış gösteriyor.

Bitcoin madenciliği her geçen gün daha da çeşitleniyor

Canaccord’un verilerine göre, 2014’de, Ghash.io havuzu pazarın yaklaşık yarısını kontrol ediyordu. Aradan geçen 5 yıllık zaman zarfında 2 Şubat’ta açıklanan veriler baz alındığında hiçbir madencilik havuzu Bitcoin hash ratesinin yüzde 19’undan fazlasını kontrol etmiyor.

Raporda mevcut en büyük paydaşın ise Bitcoin madencilik devi Bitmain’e ait olan ViaBTC ile birlikte Antpool olduğu belirtiliyor. Şirket, geçen yıl boyunca madencilik alanındaki payının aynı şekilde azalmasıyla karışık bir görünüm izledi.

Maden havuzları ile ilgili istatistikler ise kaynağa göre değişiyor. Blockchain.com’dan gelen veriler şu anda Antpool’un payını yüzde 10,5’e çıkarırken, Bitaps’in yüzde 8’e yakın olduğunu gösteriyor.

Daha genel olarak bakıldığında madencilerin kârlılık sorunlarından dolayı aktivitelerinin azalmasına neden olan Bitcoin’in hash rate oranı, Bitcoin fiyatlarında keskin düşüşlerin görüldüğü Kasım ayından bu yana gelişim gösterdi.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin