Bitcoin madenciliği saldırısı ve ağ kapatma nedenleri
Bitcoin madenciliği saldırısı ve ağ kapatma nedenleri

Bitcoin madenciliği bir üniversitenin internet ağını çökertti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Nova Scotia’daki St. Francis Xavier Üniversitesi, bir Bitcoin madenciliği saldırısı nedeniyle tüm ağlarını kapatmak zorunda kaldı.

Bitcoin madenciliği saldırısı ve ağ kapatma nedenleri

Kripto para madenciliğinde kâr etmek, dijital altın kazmakla uğraşan tüm tesislere sahip büyük şirketlerin temel odak noktası. Yine de, bir başkasının sistemini kullanarak yasa dışı kripto madenciliğinden iyi bir kar elde edilir. Cryptojacking bilgisayar korsanları için popüler bir seçim oldu ve Nova Scotia’daki bir üniversite son zamanlarda böyle bir saldırının hedefi haline geldi.

Geçen hafta, St. Francis Xavier Üniversitesi bir kripto saldırısı kurbanı oldu. Bir hacker (veya bilgisayar korsanı), dünyanın bir numaralı kripto parası için üniversitenin bilgisayar sistemini hedef aldı. Saldırı, üniversiteyi öğrencilerin ve çalışanların kişisel verilerini korumak için ağlarını tamamen kapatmaya zorladı.

Kripto para madenciliği yapmak için üniversite sistemlerini ele geçirdiler

Üniversite yaptığı bir açıklamada konuya yönelik şunları söylüyor:

Perşembe günü ITS, güvenlik uzmanları ile istişare ederek, tüm ağ sistemlerini, ‘kripto para madenciliği’ olarak bilinen sistemlerimize yapılan otomatik saldırıya yanıt olarak bilerek devre dışı bıraktı. Kötü amaçlı yazılım, parasal kazanç için Bitcoin oluşturmak veya keşfetmek için StFX’in toplu hesaplama gücünü kullanmaya çalıştı. Şu anda, ağımızdaki herhangi bir kişisel bilginin ihlal edildiğine dair bir kanıt bulunmamakla birlikte, ITS şüpheli aktiviteleri günler ve haftalar boyunca analiz etmeye ve izlemeye devam edecek. ITS ayrıca bu etkinliğe yanıt olarak daha yüksek güvenlik önlemleri aldı.

Üniversite yaptığı açıklamanın devamında ise saldırı nedeniyle sistemlerinin çok az etkilendiğini şu sözlerle açıklıyor:

Söylemeye gerek yok, bununla ilgili olarak çok az servis etkilendi. Çevrimiçi kurslar, e-posta, banka kartı işlemleri, Wi-Fi ve St. FX ağındaki sürücüler tamamen çevrimdışıydı. O zamandan beri, hizmetler giderek daha fazla restore edildi. Francis Xavier Üniversitesi, tüm şifrelerin güvenlik endişeleri nedeniyle sıfırlandığını not ediyor.

Cryptojacking yükselişte

Üniversiteye Bitcoin madenciliği için saldırılmış olması ilginç. Çünkü çoğu bilgisayar korsanı, dijital kasaları için Monero gibi daha fazla gizlilik odaklı para arıyor. Yine de cryptojacking, hiçbir mücadele belirtisi göstermeyen bir sorun. Artık internete bağlı birçok nesne ile dijital bir dünyada yaşadığımız için, yasa dışı madencilik olgusu büyümeye devam edecek. Aslında, araştırmacılar geçtiğimiz günlerde dünya çapında 280.000’den fazla yönlendiricinin kripto para birimi madenciliği kötü amaçlı yazılımına bulaştığını tespit etti.

Bu tür saldırıların, madencilik malware’i çalıştırmak için kaynaklara yönlendirildiği için, virüs bulaşan sistemler üzerinde önemli bir etkisi var. St. Francis Xavier Üniversitesi ağının hasar görmesi durumunda, kayıp veriler birçok soruna yol açabilirdi.

Thenextweb

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin