featured

Bitcoin madenciliği altın madenciliğinden 20 kat daha verimli

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin madenciliğinin son derece pahalı ve güç tüketiminin yüksek olduğu tartışılıyor. Longhash’ın yeni araştırmasına göre, Bitcoin madenciliği altın madenciliğinden daha ucuz.

Bitcoin madenciliği altından daha az maliyetli

Longhash, Bitcoin madenciliğinin altın madenciliğinden daha fazla enerji verimliği sağladığını doğrulayan yeni çalışmasını yayınladı. Araştırmaya göre, yıllık altın madenciliği için 8,3 milyar dolar harcanıyor. Bitcoin madenciliği ise sadece 4,3 milyar dolara mal oluyor. Yukarıdaki rakam, altın madenciliğinin, lider kripto para birimine göre 20 kat daha fazla enerji ve masrafa mal olduğunu gösteriyor. Bitcoin madenciliğinin çok fazla elektrik enerjisi tükettiğinin belirtilmesi bu rakam ile daha da şaşırtıcı hale geliyor.

Bitcoin altınla kıyaslandığında çok daha ucuz

Araştırmacılar, altın madenciliğinin yüksek maliyetini yüksek piyasa değerine bağlayarak haklı göstermeye eğilimindeler. Ancak bu gerekçe, kripto para birimini madencileştirmenin tek amacının arzını arttırmak, sürekli dolaşımı sağlamak ve talebi sürdürmek olduğu yönündeki konulardan kaynaklanıyor. Dahası, Bitcoin ve diğer kriptoların önemli bir yönü, madenciliğin işlemlerin yerine getirilmesinde yer aldığı ispat (PoW) protokolü. Bu, dolaşımdaki miktarı arttırmadan Bitcoin maliyetini artıracak.

Longhash, dünya çapında petrol tüketiminin enerji maliyetlerini BTC ve altın ile karşılaştırıyor. Sonuç olarak sırasıyla %0,07 ve %0,27 oranları ortaya çıkıyor. Özetle, iki değer kıyaslandığında Bitcoin’in altından çok daha ucuz olduğu açıkça görünüyor.

Bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin