Bitcoin 25 Ekim
Bitcoin 25 Ekim fiyat görünümü

Bitcoin 15 Eylül fiyat görünümü:  BTC’de yükseliş teyidi alındı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 15 Eylül fiyat hareketlerine dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin dün 6.600 doları gördükten sonra büyük bir dalgalanma yaşadı ve 6.355 doları gördükten sonra 6.500 dolar seviyesine geri geldi.
  • Dün yaşanan dalgalı hareketlere rağmen Bitcoin istikrarlı fiyat hareketlerini koruyarak pozitif görünüme devam etti.
  • Bugünün en kritik hareketi olarak hemen hemen aynı seviyelerde olan 100 ve 200 HO’nun konum değiştirme ihtimalini görüyoruz.

Bitcoin son 24 saatlik zaman dilimi içerisinde dolar karşısında önemli bir değişim göstermeyerek 6.500 doların hemen üzerinde fiyatlanıyor. Diğer yandan Türk kripto borsalarına baktığımızda 14 Eylül günü Bitcoin TL karşısında Paribu Bitcoin borsasında 40,578 TL, BtcTurk platformunda 40,596 TL ve Sistemkoin kripto para borsasında 40506 TL’den işlem görüyor.

Bitcoin 15 Eylül fiyat hareketleri

Bitcoin’in hafta sonu hareketlerine dün yaşadığı dalgalanmadan sonra yatay fiyat hareketleri ile devam ettiğini görüyoruz. Şimdilik düşük hacimde gerçekleşen işlemlerin 6.500 doların üzerinde kaldığını görüyoruz.

Öte yandan saatlik grafiklerde 100 ve 200 hareketli ortalamaların üzerinde bulunan fiyat yükseliş trendini korurken, 100 basit hareketli ortalamanın 200 HO’nun üzerine çıkma girişimi Bitcoin için oldukça önemli bir hareket olabilir. Zira 100 HO’nun 200 HO üzerine geçmesi yükseliş trendinin başlangıcı olarak kabul edilebilir.

Grafikte görülen ani düşüş mumu, Bitcoin’in kısa vadedeki keskin yükseliş trendini kırmasında rağmen ardından gelen hızlı toparlanma ağır hareketlerle de olsa Bitcoin’i yeniden yükseliş trendine sokacak gibi gözüküyor.

Yine grafikte görülen ufak üçgen formasyonunun gün içerisinde çıkış noktası büyük ihtimalle BTC/USD yönünü tayin edecek gibi gözüküyor.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

Saatlik MACD göstergesi yazım esnasında nötr bir görünümde bulunurken, MACD histogramın “0” değeri üzerine çıkması yatay fiyat hareketlerinin yükseliş ile devam etmesi için destek olabilir.

Stokastik osilatörün ise aşırı satım bölgesine girdikten sonra yönünü keskin bir şekilde yukarı çevirmesi yükselişin başlangıcı için iyi bir konumda bulunuyor. Ayrıca RSI’ın 50 seviyesi üzerinde olması ve CCI’ın da yönünü yukarı çevirmesi şu an için Bitcoin’in dolar karşısında değer kazanacağına dair kuvvetli sinyaller olarak duruyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin