basis
133 milyonlu stabil coin projesi Basis söylentilere göre faaliyetlerini durdurdu

133 milyonluk stabil coin projesi Basis söylentilere göre faaliyetlerini durdurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Risk sermayesi 133 milyon doları aşan Basis stabil coin projesinin kapatıldığı ve fonların büyük bir çoğunluğunun yatırımcılara geri döndüğü söyleniyor.

Ayı piyasası nedeniyle kapatılan diğer projelerin aksine, Basis stabilcoin projesi düzenleyici engeller nedeniyle kapatılıyor. Bain Capital Ventures, GV, Andreessen Horowitz, Lightspeed Ventures, Stanley Druckenmiller, Polychain Capital ve daha fazlasıyla desteklenen projenin algoritmasıyla yeni bir stabil coin anlayışı getirilmesi amaçlanıyordu. Haberin çıkmasının ardından ise Basis ekibinden resmi bir açıklama yapılmadı.

Basis algoritmasının çalışma prensibi nasıl tasarlandı?

Basis platformu, stabil coin, tahvil tokeni ve hisse tabanlı olmak üzere üç varlığa sahip olması bakımından benzersiz bir proje olacaktı. Basis coini sisteme çekirdek olacak ve USD’ye sabitliydi. Tahvil tokenleri, Basis arzı (enflasyon) sözleşmesi gerektiğinde Blockchain ile açık arttırma ile satılacaktı. Bu tokenler hiçbir şeye sabitlenmeyecekti. Bir tahvil tokeni sahibine belirlenen bir dönemde Basis vaadiyle ve iskontolu bir fiyattan satılması planlanıyordu.

Üçüncü tip token – hisse tabanlı – sabit bir tedarikte olacak ve o da herhangi bir şeye sabitlenmeyecekti. Değerleri ise temettü modeline dayanacak şekilde tasarlanmıştı. Basis’in talebi arttığında ve talebi karşılamak için yeni coinler oluşturulduğunda, hisse tabanlı token sahipleri, yeni çıkarılan stabil coinleri alırken tüm ödenmemiş tahvil tokenlerinin bedeli verilip geri alınacaktı.

Proje ile ilgili düzenleyici engeller bulunuyor

Projenin tüm algoritması ve white paper araştırıldığında, projenin yapmaya çalıştığı şeyin, bir Merkez Bankası’nın işi ile benzer olduğunu sonucuna varabilir.

Reserve.org’un CEO’su Nevin Freeman, ek tokenlerin neden düzenleyici engellere takılabileceğini şu şekilde açıklıyor:

Birçok durumda, bu ikincil “hisse” veya “tahvil” tokenleri menkul kıymet statüsündedir. Bu, ABD’de sadece itibarlı yatırımcılar tarafından satın alınabilecekleri anlamına gelir. Ve benzer kısıtlamalar başka yerlerde de geçerlidir. Gelecekte perakende yatırımcıları tarafından takas edilebilirler. Ancak SEC’in onaylanması çok uzun zaman alabilir.

Bu “hisse” veya “tahvil” menkul kıymet tokenlerini  satın alabilen küçük bir grup insan bulunduğundan, bu mekanizmaya dayanan protokoller risk altında olabilir. – eğer hiç kimse stabil coinin sabit fiyatının altında iken almak istemezse token sabitinden aşağı sapmış olarak kalacak.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin