11 yıldır unutulan BTC’ler Bitcoin madencisi tarafından bu hafta satıldı
11 yıldır unutulan BTC’ler Bitcoin madencisi tarafından bu hafta satıldı

Bitcoin madencileri 18 milyonuncu BTC’yi çıkarıyor: Tüm BTC’ler ne zaman piyasada olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin madencileri, bu hafta on sekiz milyonuncu Bitcoin’i çıkaracak. Böylelikle programlanan toplam 21 milyon Bitcoin’den geriye yalnızca üç milyon BTC kalmış olacak.

Blockchain.com‘dan elde edilen verilere göre bugün itibarıyla çıkarılan Bitcoin sayısı 17,92 milyonu devirdi. Hesaplamalar, önümüzdeki haftanın başında 18 milyonuncu Bitcoin’in çıkarılacağını gösteriyor.

Tüm BTC’lerin çıkarılması ne kadar sürecek?

Her ne kadar geriye yaklaşık %14’lük bir miktar kalmış olsa da tüm BTC’lerin ancak 120 yıl sonra çıkarılmış olacağı düşünülüyor. Bitcoin çıkarmanın zorluğu ve madenciler arasındaki rekabet başta olmak üzere pek çok unsur, her geçen gün daha az BTC’nin çıkarılmasına sebep oluyor.

Dolaşımdaki Bitcoin miktarı. Kaynak: Blockchain.com
Dolaşımdaki Bitcoin miktarı. Kaynak: Blockchain.com

Bitcoin madencileri, bir işlem bloğunu başarılı bir şekilde doğruladıklarında yeni BTC çıkarılmış oluyor. Bu süreç kabaca her on dakikada bir gerçekleşiyor. Her dört yılda bir, ödüllerinin büyüklüğü yarıya iniyor. Bu durum, yeni Bitcoin’leri kullanmanın daha fazla mesai yapmayı gerektirdiği anlamına geliyor.

Bu nedenle, toplam 21 milyon BTC arzının %85’i son on yılda pazara girmiş olsa da, geri kalanı çok daha uzun sürecek.

Madencilik süreci bitince ne olacak?

Bitcoin’deki madencilik aşamasının bitmesinden sonra bile, tedarikin %75’inden fazlasının mevcut olması muhtemel değil. Kullanıcılar halihazırda 17,92 milyon coin’i kaybetti. Araştırmacılar bu kayıp paraların, arzın yaklaşık %20’sini oluşturduğuna inanıyor.

18 milyonluk kilometre taşı ağ için teknik bir başarıyı temsil etmese de sektörde heyecana yol açtı.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin