Dev iddia: Satoshi Nakamoto 50 Bitcoin mi taşıdı?
Dev iddia: Satoshi Nakamoto 50 Bitcoin mi taşıdı?

Bitcoin kurucusu Satoshi Nakamoto dünyadaki en zengin kişilerinden biri mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Satoshi Nakamoto, kimsenin gerçekte kim olduğunu bilmese bile, kripto alanındaki en popüler figürlerden biridir. Piyasadaki en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in (BTC) kurucusudur. Bitcoin’i kurduğunda, kendisi için büyük bir miktar Bitcoin bıraktı, bazıları 980.000 Bitcoin’e yakın olabileceğini tahmin ediyor. Peki Satoshi Nakamoto ne kadar kripto paraya sahip?

Bitcoin kurucusu Satoshi dünyanın en zengini mi?

Daha önce söylediğimiz gibi, 980.000 BTC’ye sahip olduğu tahmin edliyor, ancak aynı zamanda diğerlerinin yanı sıra aynı miktarda Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin SV (BSV) ve Bitcoin Gold (BTG) kripto paralarıda bulunuyor. Buna rağmen, Bitcoin’in lansmanından bu yana 10 yıl geçmesine rağmen kimse gerçekte kim olduğunu bilmiyor.

Satoshi Nakamoto’nun bir çok farklı kriptolu para cüzdanı var. Ancak, onun cüzdanı olduğunu bildiğimiz bir tanesinin adresi: 1A1zP1eP5QGefi2DMPTfTL5SLmv7DivfNa

Satoshi Nakamoto ortaya çıktı

Satoshi Nakamoto olduğundan şüphelenilen kişiler

Satoshi Nakamoto olduğundan şüphelenilen birkaç kişi var. Bunlardan biri, Bitcoin üzerinde çalışmaya başlamadan önce kriptografiyle de uğraşan bir cypherpunk olan Hal Finney. Posta listesinde Bitcoin’in whitepaper belgesini alan kişilerden biriydi. Ayrıca Satoshi’ye birkaç konuyu tartışmak ve Bitcoin’i iyileştirmek için birkaç mesaj gönderdi.

Satoshi Nakamoto, kendisini Satoshi tarafından gönderilen ilk Bitcoin işlemini alması için de seçti. Hal, hastalığından dolayı Ağustos 2014’te vefat etti.

Başka bir olası Bitcoin kurucu adayı, Hal Finney gibi kriptograf olan Nick Szabo’dur. Bitcoin’den önce, Szabo bir e-para birimi olan “BitGold” adlı bir platform yayınladı ve bazı teknik kısıtlamalarla Bitcoin’e benzer şekilde yapıldı. Bu yüzden Szabo’nun birkaç yıl sonra Bitcoin’i başlattığına inanan bazı meraklılar var.

Adam Back, başka bir olasılık. Bilgisayar ve kriptografi eğitimine başladı ve 1997’de hashcash konseptini geliştirdi. Bu, kullanıcıların Bay Back’i Nakamoto ile ilişkilendirmelerini sağlayan erken bir Proof of Work (PoW),uygulamasıydı.

Back şu anda kurumlar ve şirketler için Blockchain çözümleri üreten bir şirket olan Blockstream’in CEO’su olarak çalışıyor. Firma, Bitcoin çekirdek geliştiricilerine de fon sağlıyor.

SVPool lansmanından önce 200'den fazla Bitcoin Cash madencisi ön kayıt yaptırdı

İlk Bitcoin madencisi

Satoshi Nakamoto’nun bu kadar çok Bitcoin’e sahip olmasının nedeni, ilk Bitcoin madencisi olması ve uzun süre madencilik yapmasıdır. O zaman, blok ödülü 50 BTC idi, şimdi ise her blok 12.5 BTC ödül veriyor. Yakın gelecekte, 6.25 BTC’ye düşürecek yeni bir halving olacak.

Satoshi Nakamoto’nun Bitcoin’ini harcamak istememesinin farklı sebepleri var. Gerçekten de, 2011’den beri onları taşımayı bıraktı. Belki de onları kullanmıyor çünkü panik reaksiyonundan korkuyor veya çok erken harcamak istemiyor.

Bitcoin 20.000 dolara yakın işlem görmekte iken, net olarak 21 milyar dolarlık bir değere sahipti ve hayattaki en zengin bireylerden biri oldu. Gelecekte, piyasa yeni bir boğa koşusu başlatırsa, daha büyük miktarda paraya sahip olabilir. Şimdiye kadar Satoshi Nakamoto’nın gerçekte kim olduğu hakkında hiçbir ipucu yok.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin