Bitcoin kurucusu Satoshi Nakamoto, 10 gün sonra aramızda olabilir
Bitcoin kurucusu Satoshi Nakamoto, 10 gün sonra aramızda olabilir

Bitcoin kurucusu Satoshi Nakamoto, 10 gün sonra aramızda olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İnternette Satoshi Nakamoto’nun gizemini çözmeyi ve gerçek kimliğini ortaya çıkarmayı vaat eden yeni bir web sitesi ortaya çıktı.

Bitcoin kurucusu Satoshi Nakamoto gizemi

John McAfee, insanlardan gerçek Satoshi Nakamoto olduğunu söyleyen çok sayıda mesaj aldığını iddia ediyor. En ünlü kendini Satoshi kabul edenlerin başında, Bitcoin SV ekibinden Dr. Craig Wright bulunuyor.

Satoshi ve John McAfee

McAfee geçenlerde Satoshi’yi şahsen tanıdığını belirtti. Bitcoin kurucusunun, bir grup insan olduğunu, ancak white paper’ın şu anda ABD’de yaşayan bir kişi tarafından yazıldığını söyledi.

Geçen hafta sonu aktif hale gelen Gotsatoshi.com’un kurucuları Satoshi’nin gerçek kimliğini de biliyor gibi görünüyor ve kripto topluluğunun ilgisini çekerek onu açığa vurmaya hevesli görünüyorlar. Veya en azından kripto topluluğunu kesinlikle etkileyebilecek olan gerçeğin farkında gibi davranıyorlar.

İnternette sürüklenen teoriler

Dijital teknolojiler çağında kimliğini gizlemek imkansız. Bununla birlikte, Satoshi on yıl boyunca isimsiz kalmayı başardı. Eğer bu kişi halkın dikkatini çekmek için ortaya çıkacak olsaydı, Bitcoin’i oluşturmasın asıl amacı ortaya çıkardı.

Birçok insan böyle mükemmel bir P2P ödeme sistemini geliştirmek için gereken zekânın, yalnızca CIA veya NSA’da olduğuna inanıyor.

Bitcoin’e karşı başka bir komplo teorisinde, Silk Road platformu gibi İnternet üzerindeki suçluları izlemek için kurulduğunu ve eğer Satoshi ortaya çıkarsa, uyuşturucu satıcılarının veya silah kaçakçıların intikam alacağından korkuluyor.

Eugene Kaspersky’nin eski eşi ve Kaspersky Lab’ın kurucu ortağı olan Natalya Kaspersky, geçtiğimiz günlerde halka açık bir şekilde, Bitcoin’in faaliyetlerini finanse etmek için ABD istihbarat servisi tarafından kurulduğunu belirtti.

Web sitesinin amacı ne? Gizlemek mi çıkarmak mı?

Satoshi’nin kendi isteği ile hareket ettiği ve açık bir şekilde ifşa edilmek istemediğini kabul edersek, gotsatoshi.com web sitesinin amacı tam tersi olabilir – Bitcoin’in asıl kurucusunu gizlemek ve onun yerine başka bir kişiyi isimlendirmek.

Bir web sitesinin bir kişinin gerçek kimliğini uzaktan gösterebilmesi oldukça garip geliyor. Ek olarak, site iki haftadan daha kısa bir sürede bunu yapmayı vaat ediyor.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin