SEC, başvuru yapılan kaldıraçlı Bitcoin ETF’ini reddetti
SEC, başvuru yapılan kaldıraçlı Bitcoin ETF’ini reddetti

Bitcoin küresel portföyün yüzde kaçını oluşturuyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hisse senetleri, global portföyde neredeyse % 41 ile en büyük paya sahipken, bunu yıllar içinde düşüş gösteren ve bazı durumlarda negatif olan devlet tahvilleri izliyor. Bitcoin ise oransal olarak oldukça düşük seviyelerde

Bitcoin fiyatı, bu hafta sonu tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yaklaşık 62.000 $ ‘a tırmandı ve bu da önde gelen kripto para birimini 1,1 trilyon dolarlık piyasa değeri varlığına dönüştürdü.

Kripto varlığı, Mart ayının en düşük seviyelerinden 13 kattan fazla büyümüş olmasına rağmen, küresel çok varlıklı piyasa portföyünün yalnızca % 0,7’sini oluşturuyor. Altın bile bu portföyün % 2’sini, yatırım için tutulan kıymetli metal bazında oluşturuyor ve bu çıkarılan altının tamamı değil.

Hisse senetleri neredeyse % 41 ile en büyük paya sahip. En çok takip edilen hisse senedi endekslerinden biri, S&P 500, geçen hafta sadece % 5 artışla 3.952 ile yeni bir ATH gördü. Buna karşılık, önde gelen kripto para birimi bu yıl şimdiye kadar % 95 yükseldi.

BTC cinsinden ifade edilen S&P, son beş yılda % 99 düştü. Bitcoin, sadece bu yılın değil, son on yılın en iyi performans gösteren varlığı.

image1

İlginç bir şekilde, küresel çok varlıklı piyasa portföyündeki ikinci en büyük pay, yıllar içinde düşüş gösteren devlet tahvilleridir, hatta bazıları negatif bölgeye düştü.

Gösterge 10 yıllık ABD Hazine bonosunun getirisi, 2007 başındaki % 5’in üzerine çıkmıştı. Bugün ise % 1.625’e düştü. 30 yıllık Hazine tahvilinin getirisi de 1987’de yaklaşık % 10 iken şu an % 2.382’ye düştü.

Portekiz, Almanya, Fransa ve Hollanda’da getiriler sıfırın altına indi

Bitcoin kazançları, geçen yıldan beri tüm dünyada enflasyona ve daha zayıf itibari para birimlerine karşı korunma olarak ortaya çıkan kripto varlığının bir sonucu; merkez bankaları, koronavirüs salgınının etkisiyle mücadele etmek için para basmaya başladı. Nasdaq’da listelenen dijital varlık finansal hizmetler şirketi Diginex Ltd.’nin CEO’su Richard Byworth, Bloomberg ile yaptığı röportajda şunları söyledi:

“Gördüğümüz şey, doların devalüasyonuna karşı muazzam bir parasal teşviktir. Ve bu, halving nedeniyle arz tarafında bir kriz yaşayan Bitcoin üzerinde itici bir etkiye sahip. ”

Byworth, giderek daha fazla şirket, kurum, makro hedge fonu yöneticisi ve diğerleri Bitcoin’i benimsedikçe BTC’nin bu yılın sonunda 175.000 $ ‘a ulaşacağını tahmin ediyor.

bitcoinexchangeguide


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!

Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin