Bakan Varank’tan kripto paralarla ilgili yeni açıklama
Bakan Varank’tan kripto paralarla ilgili yeni açıklama

Bakan Varank’tan kripto paralarla ilgili yeni açıklama

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bloomberg HT’ye verdiği ropörtajda kripto paralar hakkında da konuştu.

Bakan Varank, kripto para sektörüne dair risklerin farkında olduklarının ve yakından takip ettiklerini dile getirirken kripto para piyasalarını başı boş bırakmayacaklarını dile getirdi.

Son piyasa yükselişiyle birlikte Türkiye’deki kripto para kullanıcı sayısının 3 milyona ulaştığı ve bu alana bir düzenleme düşünülüyor mu sorusuna Mustafa Varank şu cevabı verdi:

“Bu çok tartışılan bir alan. Aslında gelişmiş ülkeler ilk zamanlarda bu alanı çok ciddiye almadılar. Ancak bugün geldiğimiz noktada çok kontrolsüz ve büyük riskler barındıran dolandırıcılığın çok kolay yapılabileceği bir alandan bahsediyoruz. Dolayısıyla ülkelerin böyle bir ekonomiyi kontrolsüz ve başıboş bırakacağına inanmıyorum. Önümüzdeki dönemlerde ülkelerin bu alana düzenlemeler getireceğini düşünüyorum.”

Avrupa’da en çok kripto kullanıcısının ülkemizde bulunduğunu dile getiren muhabir düzenlemeler için diğer ülkelerin mi bekleneceği yoksa düzenleme çalışmaları varmı? soruna ise Bakan Varank şu şekilde yanıt verdi:

“Vatandaşlarımı riski sevdiği için bu alanlara yatırım yapıyor. Biz şu anda Tübitak Bilgem ile hem blok zincir hem de kripto para teknolojisi üzerine çalışıyoruz. Merkez bankamızla beraber dijital paralarla ilgili yürüttüğümüz bir projemiz var.”

Kişisel olarak fikirlerini dile getiren Varank, ilk zamanlarda kripto paralara karşı negatif olduğunu ancak şu an kararsız olduğunu söyledi. Ayrıca kripto paralar için gelecekte dünya ticaretinde çok fazla etkin olmayabilirler ama yaşamaya devam ederler yorumunu yaptı. Demecinin sonunda ise dünya ülkelerinin kripto para piyasalarını mutlaka kontrol altına alacakları yorumunu yineledi.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin