Kripto para şirketi BlockFi yeni fonlama turunda 350 milyon dolar topladı
Kripto para şirketi BlockFi yeni fonlama turunda 350 milyon dolar topladı

Bitcoin kralından Kripto kredi servisi BlockFi’ye büyük yatırım

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Milyarder Yatırımcı ve Fortress Yatırım Grubu Başkanı Mike Novogratz, BlockFi adındaki kripto para kredi servisi için 52,5 milyon dolar ile yatırım turuna liderlik edecek. Bu yatırım, genişleyen kripto topluluğunun lideri olarak konumunu sağlamlaştıran “Bitcoin kralı”nın son hamlesi.

BlockFi: Teminat Temelli Borçlanma Üzerine Modern Bir Bakış

BlockFi, müşterinin kripto para sahiplerinin fonlarını teminat olarak kullanmak üzere USD kredileri sunan New York merkezli bir şirket olarak faaliyet gösteriyor. Bu girişim, kripto paralarını satmak istemeyen bireylerin ve kurumların, yatırımlarının değerinde artışa izin verirken, para biriktirmelerini de sağlıyor. BlockFi, müşterinin Bitcoin veya Ethereum’unu kredinin süresi boyunca kayıtlı bir saklama şirketinde tutuyor. Ve kredinin sonlanması akabinde kripto paraları müşteriye iade ediyor.

BlockFi, websitesinde iş tanımını şöyle açıklıyor:

BlockFi’nin misyonu, dünya çapındaki tüketicilerin ve şirketlerin ihtiyaçlarını karşılayan ürünler oluşturarak, dijital finansal piyasalarına likidite, şeffaflık ve verimlilik sağlamaktır. Tüm katılımcılar için büyümeyi sağlayan geleneksel finans ve dijital pazarlar arasında köprüler kuruyoruz.

BlockFi’nin hizmetleri şu anda beta sürümde ve yalnızca 35 ülkede kullanılabilir durumda. Ancak zaten milyonlarca dolarlık kredi hizmeti  daha fazla devlete ve potansiyel olarak uluslararası pazarlara genişliyor ve hızla büyüyor. Mevcut teklifleri Bitcoin ve Ethereum ile sınırlı olan hizmet aynı zamanda, daha fazla kripto para kabul etmek istiyor.

Mike Novogratz’ın yatırımı, BlockFi için yeni bir fırsat olarak görülüyor

Novogratz’ın BlockFi’ye yaptığı yatırım, şirketin 2018’deki ilk fon toplama turundan sadece beş ay sonra gerçekleşti. Şirket, Consensus Ventures, SoFi ve Kenetic Capital’ın dahil olduğu çeşitli şirketlerden toplam 1,55 milyon dolar topladı. En son finanse edilen fonlar BlockFi’nin 52,5 milyon dolar lık fonlama çalışmalarına öncülük etti. Ve bu da şirkete diğer eyaletlere ve ülkelere daha fazla genişlemek ve diğer kripto paraların desteklenmesine ek olarak yeni ürünler eklemek için önemli miktarda destek sağlayacak.

BlockFi’nin kurucusu Zac Prince, “Insider Insight” ile “sabit gelirli ve borçlu yatırımların yanı sıra kredi limitleri ve kredi kartı” gibi diğer yatırım ürünlerinin olasılığını tartışıyor. Diğer yatırım ürünleri için destek eklemeye ek olarak, şirketin maksimum kredi tutarlarını artırması muhtemel gözüküyor. Halihazırda, BlockFi’den borçlananlar, kripto para teminatı ile en fazla 250.000 dolar kredi alabilirler ki bu da hizmetin kullanımıyla ilgilenen kurumsal borçluların miktarını sınırlayabilir.

Sunulan ürünlerin miktarını artırmak için, Mayıs ayında Bank of America’nın eski genel müdürü Rene van Kesteren’i göreve getirildi.

Novogratz, Galaxy Digital’in BlockFi’ye yaptığı yatırım ile ilgili şunları söyledi:

Güçlü bir kredi piyasası, finansal sistemlerin kilit noktasıdır. Ve BlockFi’nin kurumsal yaklaşımı ve derin kredilendirme uzmanlığı, onlarla ortaklık kurma kararımızın kilit unsurlarıydı.

Galaxy Digital ve yatırım bankacılığının geleceği

BlockFi’deki milyonlarca dolarlık yatırım, yalnızca Blockchain teknolojileri ve dijital para birimleriyle ilgili işlere yatırım yapmak amacıyla başlatılan Novogratz’un ticaret bankası Galaxy Digital aracılığıyla gerçekleştiriliyor.

Galaxy Bank’ın Crunchbase’deki sayfasına göre, şirketin hedefi:

 Ana sermayeyi, sınıfının en iyisi, tam hizmet, kripto para birimi ve blok zincir alanında kurumsal kalite ticaret bankacılığı işini kurma yönünde yükseltmektir.

Şirket, 2018 yılında bir dizi yüksek profilli yatırım gerçekleştirdi. Bunların arasında, yeni bir York şirketi olan AlphaPoint’te yaklaşık 15 milyon dolarlık hisse alımı da bulunuyor. Galaxy Digital ayrıca son zamanlarda bir kripto para endeksi başlatmak için Bloomberg ile ortaklık kurdu. Kripto para ve Blockchain teknolojilerine odaklanan özel yatırım çözümleri, büyümeye devam ederken bu alan geleneksel yatırım gruplarının en son teknolojilerden uzaklaşmasıyla giderek daha popüler hale geliyor.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin