featured
80633957 - five virtual coins bitcoins on blue printed circuit board

Bitcoin fiyat tahmini: BTC kırılmadan önce büyük bir darbe alabilir…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BTC fiyatı geçen hafta 27.000 doların üzerindeki kazançlarından vazgeçti ve yeni haftaya 25.000 dolar aralığında kayıplarla başlamadan önce kısa bir süre 26.000 dolara yerleşti. Salı günü 25.677 dolardan işlem gören, piyasa değeri 500 milyar dolar olan en büyük kripto 24 saat içinde yüzde 1,2 düştü.

Hem zincir üzerindeki hem de mikro göstergeler, Bitcoin fiyatının 2024’teki yarılanmanın ardından beklenen boğa piyasasında önemli bir toparlanma gerçekleştirmeden önce bir düşüş daha yaşayabileceğini gösteriyor.

Yatırımcılar Bitcoin bir sonraki rotaya karar verene kadar, bir hamle yapmaktan geri duruyor gibi görünüyor ve 30.000 doların üzerinde bir kırılma ya da 20.000 doların altına uzun bir düşüşü bekliyor.

BTC fiyatı destek arayışında mücadele ediyor

Bitcoin fiyatı, önemli bir kırılma öncesinde konsolidasyona yol açması muhtemel 25.000 dolarlık destekle bir dönüm noktasına geldi. Öte yandan boğaların 26.000 dolarlık destek/direncini geri kazanması hâlinde bir toparlanma yaşanması muhtemel.

Geçen hafta azalan kanal desteğinin 27.000 dolarda tutulamaması kazançların 26.000 dolara kadar kırpılmasına yol açtı. Dolayısıyla bir sonraki toparlanma girişiminin kanaldan çıkmak ya da 28.000 dolarlık direncin ötesinde fiyat hareketini sürdürmek için yeterli ivmeye sahip olması gerekiyor.

bitcoin

Geçen hafta aşırı satım koşullarına ulaşan Göreceli Güç Endeksi (RSI) nötr bölgeye geri döndü. Ancak yatay hareketi ne alıcıların ne de satıcıların net bir üstünlüğe sahip olmadığını ortaya koyuyor. Bu aynı zamanda Bitcoin fiyatının dalgalı bir piyasa koşuluna sahip olabileceği ve bir sonraki kırılmadan önce bir süre 25.000 dolarlık destek ile 26.000 dolarlık direnç arasında sallanabileceği anlamına gelebilir; 30.000 dolara veya 20.000 dolara doğru.

Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması (MACD) göstergesi, bu yatay fiyat hareketini doğrulamaktadır. Mavi MACD çizgisi kırmızı sinyal çizgisinin üzerindeki boşluğu artırdıkça ve momentum göstergesi genellikle ortalama çizgiye (0.00) ve pozitif bölgeye doğru tırmandıkça tüccarlar Bitcoin fiyat uzunluğuna maruz kalmaya başlayabilir.

Bitcoin fiyatı baş ve omuz formasyonu oluşturuyor

Bitcoin, haftalık zaman dilimi grafiğinde bir baş ve omuzlar (H&S) formasyonu oluşturma sürecinde ve bu da boğa koşusu gelmeden önce çok daha düşük bir dip fiyat noktasının onaylanmasına yol açabilir.

Bununla birlikte formasyon oluşumunun tamamlanması için Bitcoin fiyatının, 200 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA) tarafından güçlendirilen 25.000 dolarlık desteği bırakması gerekecektir.

RSI, orta çizginin altına kayarak 30’un altındaki aşırı satım bölgesini hedeflerken Bitcoin üzerindeki düşüş eğilimini teyit ediyor. Formasyonu teyit etmek için 22.072 dolardaki boyun çizgisinin altına inilmesi gerekiyor. Böyle bir kırılmaya ayılar fiyatı 20.000 doların altına çekerken hacimde ani bir artış eşlik edecek ve 15.500 dolar civarındaki alt seviye nihai satış hedefi olacaktır.

Kripto tüccarı ve analisti Rekt Capital, YouTube’da benzer bir düşünceyi paylaşarak Bitcoin fiyatının henüz dibe vurmadığını ve bir sonraki boğa piyasasından önce 15.500 dolarlık ana destek etrafındaki likiditeyi süpürmek için 20.000 doların altına dönebileceğini ima etti.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin