bitcoin kehanetleri
Bitcoin kehanetleri: Bitcoin'i 28 yıl önce tahmin eden oyun

Bitcoin kehanetleri: Bitcoin’i 28 yıl önce tahmin eden oyun

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir Reddit kullanıcısı, Bitcoin kehanetleri ile ilgili bir görüntü paylaşarak gündeme oturdu. Japon menşeli bir video oyunu Final Fantasy III’ten bir ekran görüntüsü yayınlayan Reddit kullanıcısı oyundaki bir nesnede görülen bir Bitcoin sembolünü işaret etti. Oyun  resmi olarak 27 Nisan 1990 tarihine ait.

bitcoin kehanetleri

13entley adlı Reddit kullanıcısı gözlemine ek olarak, oyun geliştiricilerinin, oyundaki yatağa Bitcoin sembolünü gelecekteki büyük kripto para biriminin ortaya çıkışının bir tahmini olarak koyduğunu öne sürdü.

13entley, “En sevdiğiniz oyun bile, 1994’te Bitcoin’i satın almanız gerektiğini ima ettiğinde”  başlıklı bir yorum yayınladı. Ve Bitcoin’e yatırım yapmak için bir ipucu olduğunu ileri sürdü.

Gönderiyi yorumlayan Reddit kullanıcısı Ttatt1984, Final Fantasy oyunlarının Altına çevrilebilen para birimi olan Gil ile  Bitcoin arasında bir paralellik çizdi. Ttatt1984, Bitcoin’in Gil ile aynı olduğunu iddia etti. Sebep olarak ise evrensel para biriminin, evrende, zaman ve mekan ayırt edilmeksizin kabul edildiğini dile getirdi.

İlk Bitcoin bloğu bilindiği üzere 3 Ocak 2009 tarihinde çıkarılmıştı. Satoshi Nakamoto takma adı altında geliştirilen Bitcoin, sadece kullanıcıları tarafından kontrol edilen ve denetlenen ilk eşler arası (P2P), dijital dağınık kripto para birimidir.

Bitcoin kehanetleri ile ilgili örnekleri çoğaltmak mümkün

Oyun tarafından yakın zamanda bulunan “kehanet”, kripto para birimlerinin varolmadan önceki ilk sözde kehaneti değil. Bazıları, 2002’de yayımlanan Neal Stephenson’un “Cryptonomicon”, 2003’te “Bitcoin benzeri bir para birimi Whuffie”yi tasnif eden ve Cory Doctorow tarafından yazılan “Down and Out in the Magic Kingdom” gibi kitaplar ve David D. Friedman tarafından 2008’de yayınlanan Future Imperfect”  adlı  eser ile paralellikler görüyor.

1999 yılında, Amerikan ekonomisti ve Nobel Ekonomi Ödülü sahibi Milton Friedman, Bitcoin gibi dijital para birimlerinin yükselişini öngördüğü biliniyor. Başka bir örnek vermek gerekirse, farklı konulardaki kehanetleri ile de bilinen The Simpsons’ı es geçmek olmazdı.

The Simpsons’ın bir bölümünde, “Crypto Barn” yazan bir mağaza önünde Homer ve Marge’ı gösteren bir başka “kehanet” bulunuyordu. Bölümde, mağaza kendini “Kodlar için bir yer” olarak tanımlıyordu. “My Sister, My Sitter” adlı The Simpsons bölümü ilk olarak 2 Mart 1997’de yayınlanmıştı.

cointelegraph

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin