amazon

Amazon kripto piyasası veri akışı için patent verdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

E-ticaret devi Amazon’un bir yan kuruluşu olan Amazon Technologies, Inc., 17 Nisan’da yayınlanan bildiriye göre, kullanıcıların gerçek zamanlı kripto para birimi işlem verileri almasını sağlayan bir veri akışı piyasasına yönelik bir patent aldı.

Şirket, büyük miktarda veriyi yöneten kuruluşların ihtiyaçlarını karşılama amacı taşıyor. Buna göre patent, akış verilerini nispeten düşük gecikme süreleri ile büyük ölçekte işlenebilmesi imkânı sağlayacak bir teknoloji için geliştirdi. Ek olarak, geliştiricilerin gerçek zamanlı panolar oluşturmasına, istisnaları yakalamasına ve uyarılar oluşturmasına imkan tanıyacak. Bunların yanında  tavsiyelerde bulunulmasına ve diğer gerçek zamanlı iş veya operasyonel kararlar alınmasına da olanak tanınacak.

Çok akışlı veri hizmeti, “web sitesi tıklama akışları, pazarlama ve finansal bilgiler, üretim araçları ve sosyal medya, operasyonel günlükler, ölçüm verileri vb.” dahil olmak üzere farklı kaynaklardan gelen bilgileri işleyebiliyor.

Dosya aynı zamanda bir kripto-para piyasası “global Bitcoin işlemlerini (ya da herhangi bir kripto para birimi işlemlerini) yayınlayan ya da içeren veri akışı” ile ilgili bir kullanım durumuna da sahip olacak. Belgede belirtildiği gibi, işlemler ağdaki tüm katılımcılar tarafından tamamen görülebilecek.

Patent’e göre:

“Örneğin, Bitcoin kabul eden bir grup elektronik veya internet perakendecisi, Bitcoin adresi ile ilişkili olabilecek bir gönderim adresine sahip olabilir. Elektronik perakendeciler, ilişkili verileri oluşturmak ve birleştirilmiş verileri yeniden yayınlamak için gönderim adresini Bitcoin işlem verileriyle birleştirebilirler.”

Amazon dışında Patent alan farklı kuruluşlar da bulunuyor.

Verileri kullanmak isteyen müşteriler, istenen veri akışına abone olabilir ve isteğe bağlı olarak veri akışında bulunmayan iyileştirmeleri yapabilir. Potansiyel tüketiciler arasında bulunan patent yazarı, yasa uygulayıcı kuruluşun bir örneğini yaptı. Buna göre “Bitcoin adresleri ile ilişkili olan kaynak IP adresleri ve gönderim adreslerini belirlemek için ISP verileriyle birlikte, ülkeyle ilişkilendirilmiş global Bitcoin işlemlerini alma” desteğini ekledi

“Veri akışı pazarı, istenen verileri gigabayt başına fiyatlandırabilir ve ajans, analiz modülünü kullanarak istenen veriler üzerinde analitik çalıştırmaya başlayabilir.”

Geçtiğimiz hafta, Bank of America’nın Blockchain tabanlı bir depolama sistemi üzerine bir patent başvurusu yayınlandı. Patent, veri aktarımı ve izleme konusunu kapsıyor.  Aynı zamanda otomatik veri kimlik doğrulaması ve verilerin güvenli erişimi ile ilgili bir sistem olarak tanıtıldı.  Geçtiğimiz günlerde Winklevoss kardeşlere de  benzer bir patent verilmişti. Patent, bulut bilişim sistemi içinde dijital işlemlerin güvenliğini arttıran ve güvenli bir veri doğrulama aracı sağlayan bir sistem içeriyordu.

cointelegraph

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin