Bitcoin katili olduğunu iddia eden kripto para ponzi şeması çıktı!
Bitcoin katili olduğunu iddia eden kripto para ponzi şeması çıktı!

Bitcoin katili olduğunu iddia eden kripto para ponzi şeması çıktı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

OneCoin olarak piyasada kendini tanıtan Ponzi şeması, pazarda tur atıyor. Savcılar, kripto para birimi OneCoin’in halen faaliyette olduğunu ve 3 milyonun üzerinde üyeye sahip olduğunu belirtti.

Kripto para birimine milyarlarca dolar yatırım yapan insanlar var

ABD yetkilileri Cuma günü, pazarda OneCoin olarak bilinen sahte bir kripto para biriminin satışını içeren milyarlarca piramit planının sözde liderlerine karşı ayrıntılı cezalar verdiğini açıkladı. Manhattan Avukatlık Bürosu, OneCoin Ltd’nin yöneticisi olan Konstantin Ignatov’un Los Angeles Uluslararası Havaalanı’nda tutuklandığını belirtti.

Konstantin Ignatov, “Cryptoqueen” olarak adlandırılan Konstantin Ignatov’un kız kardeşi Ruja Ignatova  ve OneCoin konusunda diğer yetkili kişiler tarafından yapılan sahte açıklamaların neticesinde projeye inanan insanlar bir aldatmacadan ibaret olan  kripto para birimine milyarlarca dolar yatırım yaptılar.

Bitcoin katili olduğunu bile iddia ediyordu!

Tutuklanan Konstantin Ignatov, Kaliforniya Merkez Bölgesi Sulh Ceza Mahkemesi’ne götürüldü. Savcılar, halen çalışmakta olan OneCoin’in, 3 milyondan fazla üyeye sahip olduğunu iddia ediyor. Onecoin 2014 yılında, bir Ponzi şeması olduğu ortaya çıkana kadar dünya genelinde popülerdi.

Ruja Ignatova, başlangıçta üç milyar yatırımcısından milyarlarca doları çalmak için Onelife ile işbirliğini içeren bu girişime öncülük etti. En büyük başarısı olduğunda, şirket “Bitcoin katili” olduğunu bile iddia ediyordu, ancak piramit düzeni çoktan geride kaldı. Ayrıca kurucularının birçoğunun dolandırıcılıktan ve kara para aklama suçlarından dolayı tutuklandığı belirtiliyor.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin