Bitcoin büyük düzeltme görüyor - Şimdi girme zamanı mı?
Bitcoin büyük düzeltme görüyor - Şimdi girme zamanı mı?

Bitcoin kara Perşembe üzerinden 1 yıl geçti: Ne oldu ve sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kötü bir zaman olan Kara Perşembe piyasasındaki çöküşün Bitcoin fiyatını neredeyse yarı yarıya düşürmesinin üzerinden bir yıl geçti. Nasıl oldu ve o zamandan beri neler değişti?

Tam olarak bir yıl önce, dünya giderek artan ölümcül bir salgınla ilk kez başa çıkmaya başladığında ve küresel piyasalar paniğe kapılırken, Bitcoin kısa geçmişinde en büyük çöküşlerinden birini yaşadı. Bitcoin fiyatı birkaç saat içinde neredeyse yarı yarıya düştü ve Kara Perşembe piyasa çöküşü olarak bilinen olayda 4.600 dolara kadar düştü.

Düşüş, o zamanlar, 2009’da ilk piyasaya sürüldüğünden beri Bitcoin için en büyük yüzdesel fiyat kaybıydı ve kripto para biriminin diğer varlıklarla “ilişkisiz” olduğu iddia edilen “güvenli liman varlığı” olarak algılanan değeri hakkında ciddi sorulara yol açtı.

The price of Bitcoin during the black thursday

2020’nin Mart ayı ortasındaki çöküşünden bu yana, Bitcoin bir roket gibi yükseldi, önündeki akla gelebilecek her rekoru kırdı ve şu anda fiyat, kripto para başına 60.000 dolara yaklaştıkça tüm zamanların en yüksek seviyesini kırmaya hazırlanıyor.

Aslında, uzaklaştıkça, bu destansı Kara Perşembe çöküşü artık pek de destansı görünmüyor.

The price of BTC 1 year after the Black Thursday

Bitcoin’in Kara Perşembe günü uğradığı kayıpları geri kazanması yalnızca bir buçuk ay sürdü – ancak kendi başına bugün olduğu yere gelmedi ve hatta rakip varlıklardan biraz yardım almış olabilir.

DeFi piyasaya heyecan kattı

2020 yazındaki DeFi çılgınlığı, muhtemelen kripto pazarının toparlanmasına yardımcı oldu. Merkezi olmayan finans veya DeFi, banka benzeri bir aracıya ihtiyaç duymadan çalışan banka benzeri finansal ürünler ve hizmetler için bir alternatif. Tüm eylemler kişiler arası gerçekleşir ve büyük çoğunluğu, piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para olan Ethereum ile gerçekleşir.

DeFi 2020’nin ortalarında ateşlenmeye başladığında, yatırımcıların ve risk severlerin dikkatini çekti ve piyasadaki baskın kripto para olarak Bitcoin, bu yeni bölgeye girmek için bir geçit sağladı.

DeFi’ye girmek için daha fazla yeni yatırımcı geldikçe ve daha fazla Bitcoin el değiştirdikçe, BTC’nin fiyatı yavaşça toparlandı.

Chart with the price of Bitcoin during The DeFi Channel

Kurumsal yatırımcı ateşi körüklüyor

Ancak DeFi maçı başlattıysa da, kurumsal yatırımcılar, yazılım şirketi MicroStrategy’den başlayarak hareketi hızlandırdı.

Halka açık firma muhtemelen 2020’nin başında çoğu kripto piyasası gözlemcisine tamamen yabancı değildi. Ancak Ağustos’a gelindiğinde, şirket kripto dünyasında bilinen bir isim haline geldi.

MicroStrategy, Bitcoin’e ilk hamlesini 250 milyon dolarlık bir yatırımla yaptı. Şirketin CEO’su Michael Saylor, bunu sonunda varacaklara noktaya kıyasla mütevazı bir meblağ olarak yorumladı. Yıl boyunca, MicroStrategy, büyük Bitcoin satın alımları hakkında daha fazla açıklama yapmaya devam edecek. Şirket şu anda rezervlerinin bir parçası olarak Bitcoin’de 5 milyar dolardan fazla tutuyor.

MicroStrategy’den kısa süre sonra başka şirketler de onun yolunu izledi

Chart with the price of BTC during The Social Channel. Image: Tradingview

Jack Dorsey’nin Square’i, Ekim 2020’de Bitcoin fiyatında büyük bir artıştan önce 50 milyon dolarlık bir Bitcoin yatırımı duyurdu. Birkaç gün sonra PayPal, kripto para satın almak, satmak ve saklamak için bir hizmetin başlatıldığını duyurdu. Bu, fiyatı daha da artırmaya yardımcı oldu.

Kurumsal balinalar arasındaki en büyük sıçrama daha sonra gerçekleşti: Elon Musk’tan Tesla, bu yılın başlarında Bitcoin’e 1,5 milyar dolar yatırım yaptığını açıkladı ve bu da BTC’nin sonunda bugün kendisini bulduğu tamamen keşfedilmemiş bölgeye ulaşmasına yardımcı oldu.

Ancak, şüphesiz MicroStrategy’nin ilk oyunu, Saylor’un Crypto Twitter’da yeni keşfedilen Bitcoin evanjelizmi ile birlikte Musk ve diğerlerinin beğenilerine yol açtı.

Chart with the price of Bitcoin during The Institutional Channel

Bitcoin sahipleri ne beklemeli?

Analiste göre, şu anda Bitcoin yeni zirvelere ulaşmaya hazır görünüyor, ancak yol boyunca fiyat düşüşleri görülebilir. Sonuçta, Bitcoin son zamanlarda sadece birkaç hafta önce tarihteki en kötü dolar cinsinden fiyat düşüşünü yaşadı.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!

Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin