bitcoin islemleri
Bitcoin işlemleri beklenenden daha ucuz ve daha hızlı olabilir

Bitcoin işlemleri son 10 ayın en yükseğindeyken işlem ücretleri düşüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin işlemleri hacim bazında son 10 ayın en yüksek seviyesini gördü. Bu arada, işlem ücretleri ise çok düşük bir seviyede seyrediyor. Bu rakamlar, Bitcoin protokolündeki ölçek iyileştirmelerinin ve nispeten mütevazı bir Bitcoin fiyatı gibi faktörlerin, kripto paralardaki işlemleri son derece uygun hale getirdiğini gösteriyor.

Bitcoin işlemleri hacim bazında büyüme gösteriyor

Günde ortalama 300.000 işlem gerçekleştiren Bitcoin, dünya üzerinde platformları kullanan kullanıcılarla yeni seviyelere ulaşıyor. LocalBitcoins verilerine göre, Güney Amerika, Doğu Avrupa ve Afrika’da – özellikle istikrarsız veya konvertibilitesi düşük olan para birimleri olan yerlerde haftalık fiat – Bitcoin işlemleri bazında önemli artışlar görülüyor.

Bitcoin ile yapılan ödeme işlemleri öyle gözüküyor ki ekonomide yeni bir sayfa açıyor. Önceden, Afrika ve Doğu Avrupa’daki bazı yerlere yapılan ödemeler, PayPal ve diğer ödeme hizmetlerinden kaynaklanan kısıtlamalar nedeniyle zordu. Artık bu ülkelerden gelen yetenekli ve dijital bağlantıya sahip çalışanlar küresel pazara katılabiliyor.

Bununla birlikte, LocalBitcoins’teki küresel hacim 2018 genelinde düşüş gösteriyor. Bu düşüşler, Çin, Hindistan ve diğer Asya ülkeleri gibi yerlerde elverişli borsaların kullanılabilirliği ve kripto para kısıtlamalarının artması gibi birçok dış faktörün bir sonucu olabilir.

Çok yıllı düşük ücretler görülüyor

Bu arada, işlem ücretleri hem mutlak hem de fiili olarak iki yılın en düşük seviyesinde. Ortalama işlem ücretleri işlem başına mütevazı bir rakam olan 0,031 dolar civarında. Kesin olarak, ücretler çoklu yılların en düşük seviyesinde ve tek bir bayt veri ağı üzerinden iletilmek üzere 2 ila 30 satoshis arasında.

Mutlak bir ifadeyle, ağın kullanımı için Bitcoin maliyeti, artan hacimle bile düşme eğilimindedir. 2016 yılında veri başına ortalama bayt maliyeti yaklaşık 55 satoshis idi. 2018’de ortalama bayt başına maliyet 30 satoshis’in altındaydı. Bu düşüşler, Ağustos 2017’deki SegWit gibi Bitcoin protokolündeki gelişmelere ve 2017 Aralık’ta Lightning Network gibi zincir dışı ölçeklendirmenin serbest bırakılmasına bağlanıyor.

Ücret Karşılaştırma

Karşılaştırma yapmak gerekirse, bir kredi kartı işleminin ortalama maliyeti yaklaşık yüzde 2 artı 0,10 ABD doları işlem ücreti. Sadece bu maliyetlere bakarak, mutlak anlamda Bitcoin’in küçük işlemlerde üç kattan daha ucuz ve büyük işlemlerde çok daha düşük maliyetli olduğu görülüyor.

Ne yazık ki, Bitcoin’in fiat’a dönüştürülmesinin maliyeti hala birçok işletme için oldukça maliyetli. Örnek olarak, Coinbase, spread dahil edildiğinde perakende müşterilere yüzde 2 ila 2,5 oranında işlem ücreti uygular. Ve bunun yanında 1 ila 3 dolar tutarında sabit bir ücret alır. Bitcoin fiyatlarındaki dalgalanmalar ise bu hesaba katılmıyor bile. Olumlu tarafı, değişen koşullar daha rekabetçi hale geldikçe, bu maliyetler zaman içinde düşüş eğilimine girebilir.

2019 Görünümü

Genel olarak, bu ölçümler, özellikle güven eksikliğine sahip hükümetlerin veya yüksek enflasyonun olduğu yerlerde, Bitcoin’in artan kabul ve benimsemesine işaret ediyor. Ayrıca, kripto paralar, ödeme altyapısının zayıf olduğu yerlerde uluslararası ticareti de teşvik ediyor olabilir. Sonuç olarak 2019, Bitcoin’in adaptasyonunda büyümenin devam etmesi için olumlu bir görünüme sahip gibi görünüyor.

cryptoslate

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin