İşte Bitcoin’in tarihsel olarak izlediği trend ve görülebilecek seviyeler
İşte Bitcoin’in tarihsel olarak izlediği trend ve görülebilecek seviyeler

31 Aralık Bitcoin fiyat analizi: BTC yılın son günü sakin seyrediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

31 Aralık Bitcoin fiyatı ile ilgili kritik noktaları şu şekilde belirledik:

  • Hafta sonu 4.000 dolar desteğine tutunamayan Bitcoin 3.800 dolar bandına kadar geriledi.
  • Dün ise 4 saatlikte 100 HO etrafında fiyatlanan Bitcoin hafif bir yükseliş ile 3.900 dolar bandında kendine yer buldu.
  • BTC/USD paritesinin bugün 100 ve 200 hareketli ortalama fiyatları arasında yatay seyretmesi beklenebilir.

31 Aralık Bitcoin fiyat hareketleri

Dün gün boyunca 4 saatlik görünümünde 100 saatlik hareketli ortalama seviyesinde yatay seyreden Bitcoin, yeni güne ise bu seviyeyi aşağı yönlü kırarak başladı.

Düşük hacimli işlemlerin hemen hemen yatay seyrettiği Bitcoin sonuç olarak 100 HO üzerinde kalma mücadelesi veriyor. Bununla birlikte 3.700 dolardan başlayan yükseliş trendinin de henüz bozulmadığını görüyoruz. Bitcoin yılın son gününde 3.940 dolar seviyesinde konumlanan hareketli ortalamasının üzerinde bir kapanış yaparsa yeni yıla pozitif görünüm ile başlayabileceğini söyleyebiliriz.

Gün içerisinde aşağı yönlü bir eğilim söz konusu olursa 3.800 dolar seviyesinde bulunan 200 hareketli ortalama önemli bir destek olarak devreye girecektir. Mevcut hacme göre gün içerisinde bu seviyenin altına bir hareket görülmeyeceği tahmin ediliyor.

Diğer yandan da fiyat hareketlerine baktığımızda 3.880 dolar seviyesinde de önemli bir ara destek noktası oluştuğunu görüyoruz.

Yukarı yönlü hareketlerde ise 3.940 dolar seviyesindeki 100 hareketli ortalama sonrası ikinci hedef yeniden 4.000 dolar bandına ulaşmak olacaktır. Fakat 4.000 dolar seviyesi öncesi Bitcoin için 3.980 dolar seviyesinde bir engel gözüküyor.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD grafiğinde;

  • MACD, nötr konumda bulunuyor.
  • Stokastik RSI, yönünü aşağı çevirmiş olup negatif yönlü bir görünüm sergiliyor.
  • RSI, 50 seviyesinin hemen altında yatay hareket gösteriyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin