bakkt
Bakkt, depo mevduatını 125 milyon dolarlık Sigorta ile koruyor

Bitcoin işlemleri sayısı artıyor ve hash rate yükseliyor: Bunlar fiyata nasıl etki ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin işlemleri sayı olarak artıyor ama fiyat değil. Kritik destek 6.200 dolar tarafından oluşturuluyor. Bitcoin (BTC), teyit edilen işlemlerin sayısı arttıkça 6.300 doların altında kalıyor.

Bitcoin işlemleri sayı olarak ilk kez 300.000’i geçti

Ayılar, kripto paraların büyük çoğunluğunun üzerinde etkili olduğu için, şu ana kadar BTC/USD paritesi 6.300 doların altına yerleşmiş görünüyor. En büyük dijital para, haftanın başında bir toparlanma girişiminde bulundu, ancak 6.400 dolarlık direncin kolaylıkla alınabileceği kanıtlandı.

Bu arada, durgun fiyat hareketlerine, günlük işlemlerde kayda değer bir büyüme eşlik ediyor. 12 Kasım’da Bitcoin MainNet’teki teyit edilen işlemlerin sayısı, Ocak ayının sonundan bu yana ilk kez 300.000’i geçti. Günlük işlemlerin 490.000’i aştığı Aralık 2017’de, Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını belirtmek gerekiyor. Düşüş Nisan 2018’e kadar sürdü ve 135.129’da dibe vurdu.

Hash rate Aralık ayından beri düzenli olarak artıyor

Bu arada, hash rate Aralık ayından beri düzenli olarak artıyor ve son iki ayını 45 TH/s – 60 TH/s aralığında geçiriyor. Fiyat, 6.300 dolar ve 6.500 dolar ile sınırlı bir aralıkta hareket ederken, Coinmetrics.io araştırmasına göre, dört Bitcoin’ten sadece biri adresler arasında taşındı ve altı ay boyunca saklandı.

Bitcoin fiyat grafiği
Bitcoin fiyat grafiği

Bitcoin’in teknik resmi

Uzun vadeli bir perspektiften bakıldığında, BTC/USD paritesi 6.400 dolarlık seviyeden kapatıldı. Bu rakam DMA50 tarafından 6.427 dolar ve DMA100 tarafından 6.500 dolar seviyelerinde takip ediliyor. Bu seviye, geçtiğimiz ayın üst sınırı ile örtüşmekte olup, kripto para Eylül ayının sonunda toparlanmayı durduran 6.780-6.800 dolarlık alana doğru ilerlemeden önce toparlanmalı. Aşağı yönde, kritik destek 6.200 dolar ile korunuyor. Aşağı yönlü fiyat hareketleri Bitcoin’i 6.060 dolara doğru götürebilir.

Fxstreet


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin