bitcoin islemleri
Bitcoin işlemleri beklenenden daha ucuz ve daha hızlı olabilir

Bitcoin işlemleri beklenenden daha ucuz ve daha hızlı olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin (BTC), yüksek işlem oranları ve işlem süreleri nedeniyle sık sık eleştirilerin odak noktası oluyor. Şu an, bir işlem bloğunun ortalama blok boyutu, 4.456.624 onaylanmayan işlemi beklemede iken, 1.17 MB civarında.

Bitcoin işlemleri ile ilgili son eleştiri Block.One CEO’sundan geldi

Daha geçen ay, Block.One CEO’su ve EOS savunucusu Brendan Blumer, Bitcoin’in “büyük ölçeklendirme sınırlamaları” olduğunu iddia ederek Bitcoin’i eleştirdi.

Bitcoin’in kripto para endüstrisi için “temel dönüştürücü” olduğunu, ancak Bitcoin işlemlerinin pahalı olduğunu belirtti. Blok ödülleri artış hızı oranı dikkate alındığında kullanıcıların işlem başına 50-100 dolar ödemeleri gerektiğini ve her işlemin tamamlanmasının bir saat sürdüğünü iddia etti.

Ek olarak, ağın, yalnızca büyük ölçeklenebilirlik sorunlarına dayanarak saniyede yaklaşık 3 işlemi [TPS] gerçekleştirebileceğini ekledi.

Fakat Twitter’da Blumer’in bu görüşlerinin doğruyu yansıtmadığına dair bazı yorumlar yapıldı.

Gerçeğin ne olduğuna ulaşmak için birkaç gerçek analize göz atmakta fayda var. Ekim 2018’de işlem süresi yaklaşık 10 dakika iken, 7 Nisan 2019’da süre yaklaşık 9 dakika olarak tespit edilmişti. 13 Ekim 2018’deki işlem sayısı 337.502 civarındayken, 8 Nisan 2019’da 358.850 adet işlem gerçekleşti. Bu nedenle, günlük işlemler hemen hemen aynı kalırken işlem sürelerinin gerçekte azaldığı görülüyor.

Yapılan analizler, işlemlerin daha hızlı ve daha ucuz olmaya devam ettiğini gösteriyor

Ayrıca, coinsutra tarafından yayınlanan bir makaleye göre, 13 Ekim 2018’deki en hızlı ve en ucuz Bitcoin işlemi, ortalama 226 baytlık işlem hacmi için bayt başına 980 sats oldu. Bu, Bitcoin Ağındaki 100 dolarlık işlem başına yaklaşık 31 dolar olarak hesaplandı.

Ancak şu an kaydedilen en ucuz ve en hızlı Bitcoin işlem ücreti bayt başına 166 sats. Yaklaşık 250 baytlık bir ortalama işlem için ücret 42,496 sats. Bu da 100 dolarlık işlem başına yaklaşık 2,22 dolar anlamına geliyor.

Sunulan veriler, Bitcoin işlem oranları ve işlem sürelerinin, kredili işlemlerden daha ucuz ve hızlı olabileceğini gösteriyor.

ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin