ABD hükumeti, Zcash ve Monero’yu araştırıyor
ABD hükumeti, Zcash ve Monero’yu araştırıyor

Bitcoin işlem ücretleri Bithumb’un hacklenmesinden sonra yüzde 315 arttı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin işlem ücretleri son 24 saat içerisinde önemli oranda yükseldi. Bitcoin işlem ücretlerindeki bu artışın Güney Kore’nin popüler kripto para borsası olan Bithumb’un hacklenmesinden kaynaklandığı belirtiliyor. Bithumb borsasından saldırı sebebiyle 31,5 milyon dolarlık kripto para çalındı. Borsa güvenlik amacıyla yatırımcıların kripto paralarını sıcak cüzdandan soğuk cüzdana taşıdı.

Güncel Bitcoin işlem ücreti 2,53 dolar

Bitcoinfees.info’ya göre güncel Bitcoin işlem ücreti 2,53 dolar. Bu değer, önceki günün işlem ücretinden yüzde 315 oranında artış anlamına geliyor. Bitrefill CEO’su Sergej Kotliar bu son artışın Bithumb’un sıcak cüzdanlardaki fonları soğuk cüzdanlara taşımasından kaynaklandığını iddia ediyor. Kotliar Twitter aracılığıyla şu açıklamayı yaptı:

Muhtemelen Bithumb’un hacklenmesi Bitcoin işlem ücretlerindeki mevcut artışın nedeni. Sıcak cüzdandan soğuk cüzdana yapılan transfer, ağa tahmin edilenden daha fazla yük getiriyor.

Bitcoin işlem ücretleri muazzam bir artış yaşadı

Görünüşe göre Bithumb olası bir hack saldırısına karşı kullanıcı fonlarını güvence altına almak için sıcak cüzdanını temizliyor. Bithumb bir yıl içerisinde ikinci kez hacklendi. Güney Koreli kripto para borsaları bu saldırıyla birlikte ikinci kez hacklenmiş oldu. Ayın başında, Bithumb’a kıyasla önemli ölçüde daha küçük olan Coinrail borsası da hacklendi.

Bithumb, günlük işlem hacmi ile dünyanın en büyük altıncı kripto para birimi borsası. Borsadan çalınan paralar henüz ortaya çıkarılamadı. Bitcoin işlem ücretleri 2017 Aralık ayı ile 2018 Şubat ayı arasında da muazzam bir artış yaşadı.  Onay süreleri de yüksek seviyelere ulaştığı için işlem başına neredeyse ücret 50 dolara ulaştı.  2017 yılın Aralık ayında ortalama işlem süresi ise yaklaşık 20 saatti.

“Şu anki işlem ücreti artışı geçici!”

SegWit ve Lightning Network protokollerinin uygulanması  hem işlem ücretlerini hem de işlem onaylama sürelerini önemli ölçüde azalttı. Bitcoin işlem ücreti 2018 yılında 1 doların altına düştü. Kotliar şu anki ücret artışının geçici olduğunu belirterek şunları söyledi:

Muhtemelen yarın ya da iki gün içerisinde işlem ücretleri normale döner. Bu artış 2017 Aralık ayında yaşanan artışın benzeri değil.

Bitcoin fiyatı Bithumb’un hacklenmesinden sonra 200 dolarlık bir değer kaybı yaşadı ve 6.700 dolar seviyesinin altına kadar düştü.

Bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin