Bitcoin ticaret hacmi, üç ülkede tüm zaman en yüksek seviyesine ulaşıyor
Bitcoin ticaret hacmi, üç ülkede tüm zaman en yüksek seviyesine ulaşıyor

Bitcoin işlem performansı Ocak 2018 seviyelerine yaklaşıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünkü kripto piyasası yükseliş hareketini takiben Bitcoin işlem hacminde de yeni seviyeler görülmeye başlandı. Şu an Bitcoin fiyatının 2017 sonunda tüm zamanların en yüksek değerine ulaştığı dönemden bu yana görülmeyen işlem hacimlerine ulaştığı bildiriliyor.

Bitcoin kişisel kilit güvenlik sistemi şirketi Casa’da teknoloji şefi olarak görev yapan Jameson Lopp’a göre, “sistem geliştiriyor ve büyüyor”. Transactionfee.info‘dan gelen veriler, Bitcoin’in Ocak 2018’den bu yana en yüksek ses seviyelerine ulaştığını doğruladı. Lopp, Bitcoin’de gerçekleştirdiği son performansı ile ilgili kendi analizinde şunları paylaştı:

Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca Bitcoin Core tarafından blok yayılımında çeşitli iyileştirmeler yapıldı ve düğümler yükseldikçe, etkisini artırıyor gibi görünüyor. Ayrıca yüksek performanslı yeni bir yeniden düzenlenmiş madenci ağı da var.

SegWit girdilerini kullanan Bitcoin işlemleri artıyor

Lopp, daha düşük işlem talebi kombinasyonunun, artan ücret algoritmalarıyla birleştirildiğinde, SegWit ve işlem gruplamasının benimsenerek, blok alanın çok daha verimli kullanıldığına vurgu yapıyor. 2018’de, SegWit girdilerini kullanan BTC işlemlerinin yüzdesi Lopp’e göre yüzde 10’dan yüzde 40’a yükseldi ve ek olarak “ortalama BTC işlem büyüklüğünün 2018’in dördüncü çeyreğinde 450’ye düşmeden önce Şubat’ta 750 bayta ulaştı” .

Casa’nın teknik sorumlusu, bu yıl BTC’nin pazar üstünlüğünün yüzde 32,5’e düştükten sonra yüzde 50’nin üzerine çıktığını belirtti:

Ulaşılabilir düğümlerin sayısı, döviz kuruna kıyasla çok fazla düşmedi. Bu düğümleri yöneten insanların Bitcoin’e büyük ölçüde bağlandıkları veya bunları ekonomik amaçlar için kullandıkları konusunda şüphelerim var. Bu nedenle -döviz kuru oynaklığı nedeniyle- düğümü kapatmaları pek mümkün değil.

bitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin