Bitcoin vadeli işlemleri dün 20 milyar doların üzerine çıkarak uçuşa geçti
Bitcoin vadeli işlemleri dün 20 milyar doların üzerine çıkarak uçuşa geçti

CBOE ve CME Bitcoin vadelileri kurulduğundan beri en düşük hacimleri görüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son zamanlarda TradeBlock, Chicago Board Options Exchange (CBOE) ve Chicago Mercantile Exchange (CME) tarafından sunulan Bitcoin spot işlemlerinin ve Bitcoin vadeli işlemlerinin hacimlerini araştırdıkları bir blog yayınladı. Yapılan araştırmada, vadeli işlem hacimlerinin bir zamanlar spot işlemler ile rekabet etse de, aslında geçen yıl piyasaya çıkan bu finansal varlıkların o tarihten bu yana hacimsel olarak en düşük seviyelerinde olduklarına vurgu yapılıyor.

CME vadelileri daha çok ilgi görüyor

Her iki vadeli ürün de 2017 sonunda piyasaya sürüldüğünde kripto para piyasaları çevresinde gelişen heyecan hacimlerinin artmasına neden olmadı. Başlangıçta CBOE ve CME teklifleri ortalama eşit destek gördü. Ancak 2018 Temmuz ayında CME’nin sunduğu ürün çok daha popüler hale geldi. Ve o zamandan beri bu eğilim devam ediyor.

CBOE ve CME Bitcoin vadelilerine olan talep Bitcoin fiyatından etkileniyor

Bununla birlikte vadeli işlemlere olan talebin arttığı dönemlerde her iki ürünün toplam hacmi spot ticarette görülen seviyelerle neredeyse aynı miktara ulaştı. Bu hacim artışında görülen zirveden sonra vadeli işlem ürünlerine duyulan ilgi azalmaya başladı. Ancak Kasım ayında ani bir yükseliş görüldü. Güncel duruma baktığımızda ise vadeli işlemlerde oluşan hacmin bir kez daha spot işlem rakamlarının altına düştüğünü görüyoruz.

Bu hacim düşüşü ise Bitcoin fiyatlarındaki düşüşe bağlanıyor.  Şimdi ise gündemde olan yeni bir kripto para vadeli işlem ürününün bu yıl piyasaya sürülmesi ile yeniden kripto vadelilerine olan ilgi artacak mı? Merak konusu. Özellikle Bakkt ve diğerleri bu vadeliler ile kora kor bir mücadeleye girecek mi? bu da piyasanın merak ettiği diğer bir konu.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin