Bitcoin 10 bini
bitcoin

Bitcoin işlem hacminde neler oluyor? Yüzde 30 azalan işlemler endişe oluşturdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CoinMetrics.io’ya göre, Bitcoin’in işlem hacminde yaşanan son düşüş VeriBlock’un testnet aşamasının sonuna denk geldi. Raporlar, az sayıda bilinen kuruluşun önemli sayıda BTC işleminden sorumlu olduğunu göstermektedir. Bu, Bitcoin ağını kullanmasıyla ilgili endişeleri artırıyor.

VeriBlock düşen Bitcoin işlemlerinden sorumlu mu?

VeriBlock’un kendi yayınladığı rakamlara göre, aktif testnet aşamasında, Bitcoin’in işlem sayısının %25-45’inden sorumluydu. Testlerin 4 Mart’ta sona ermesinden bu yana, Bitcoin’in günlük işlem sayısı %21 oranında düştü ve çoğu paralellikler çizdi.

VeriBlock, ek güvenlik avantajları sağlamak için Bitcoin OP_RETURN işlemlerini kullanır. Ancak olay yerine yeni gelen göreceli olarak, uzun vadeli uygulanabilirliği belirsizdir. Web sitelerine göre, alternatif blokajları emniyete almayı ve Bitcoin ölçeklenebilirliğini geliştirmeyi amaçlıyorlar.

Proof Kanıtı modelinin avantajlarını satarak VeriBlock, Blockchain müşterilerini çekmeyi umuyor. Bu özellikle Ethereum Classic’e yapılan son saldırıdan dolayı geçerli. Bu durum, kayda değer projelerin bile dolandırıcıların ağına düşebileceğini gösterdi.

VeriBlock’un arkasındaki ekip, herhangi bir Blockchain Bitcoin ağının doğal güvenliğini kullanabileceğini iddia ediyor. Ayrıca, sistemlerini de dahil ederek, konsensüs ataklarının gerçekleştirilmesi daha zordur.

Bitcoin ağını bırakmak yeni bir şey değilken, örneğin bir birleştirme madenciliği durumunda, eleştirmenler VeriBlock’un ağı “spam” olması ile ilgili endişeleri artırıyor. Bitcoin ağındaki veri depolamasının sadece finansal işlemler için tasarlandığını ve rastgele veri kaydetmediğini söylemeye devam ediyorlar. Öte yandan, BTC izinsiz bir ağdır. Ayrıca, madencilerin yarar sağlaması durumunda blok alan kullanımına izin verilmelidir.

Sonuç olarak, VeriBlock’un Bitcoin üzerindeki etkisi BTC’nin bir değer deposundan daha fazla olabileceğini gösteriyor. Bunun yanı sıra, BTC için yükseliş eğilimi gösteren işlem hacminin daha kritik bir metrik değeri göz önüne alındığında, 4 Mart ve 12 Mart arasında 8.3 milyar dolardan 9.6 milyar dolara yükselmesi, VeriBlock’un Bitcoin ağı üzerindeki etkisinin az olduğunu gösterir.

Newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin