featured

Bitcoin işlem hacmi son 14 ayın en düşük seviyesinde! FOMO artık yok mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son veriler, kripto para piyasası lideri olan Bitcoin’in ticaret hacminin 14 aydaki en düşük seviyesine gerilediğini gösteriyor. Bu da kripto para piyasasında artık FOMO (Fear of Missing Out) olmayabileceğine işaret ediyor.

Bitcoin işlem hacmi Aralık 2020’den beri görülmeyen düşük seviyelere düştü

Arcane Research’ün en son haftalık raporuna göre, BTC işlem hacmi bu hafta düşüşünü sürdürerek yaklaşık on dört ayın en düşük değerlerine geriledi.

Günlük işlem hacmi, herhangi bir günde Bitcoin blockchain’inde işlem gören toplam kripto para miktarını ölçen zincir üstü bir göstergedir.

Bu metriğin değerinin yükselmesi, el değiştiren BTC miktarının arttığı anlamına gelir. Göstergenin yüksek değerleri ağın oldukça aktif olduğunu göstermektedir. Bu değerler tipik olarak büyük fiyat dalgalanmaları sırasında görülür.

Öte yandan hacim azaldığında, Bitcoin ağ etkinliğinin düştüğü anlamına gelir. Böyle bir eğilim, yatırımcıların hamlelerini yapmadan önce şu anda fiyatın belirli bir seviyeye ulaşmasını bekledikleri anlamına gelebilir. Ayrıca şu anda piyasada genel bir ilgisizlik olduğu anlamına da gelebilir.

Aşağıdaki grafik geçtiğimiz yıl boyunca Bitcoin işlem hacmindeki değişimi gösteriyor.

 

Bitcoin hacim grafik

 

Yukarıdaki grafikte görebileceğiniz gibi, Bitcoin işlem hacmi bir süredir düşüş trendinde. Bu da ağın daha hareketsiz bir durumda olduğunu gösteriyor.

Bu cumartesi günü işlem hacminde yaklaşık on dört ay önce yani 7 Aralık 2020 tarihinden beri görülmeyen bir düşüş gözlemlendi. Günlük hacim bugün sadece 1,7 milyar dolar ile sınırlı kaldı.

Bu kadar düşük aktivite olması kripto para piyasasına dair genel ilginin tarihi seviyelerde düşük olduğuna işaret ediyor. Ayrıca yatırımcılarda artık piyasada fırsat kaçırma korkularının (FOMO) azaldığını da gösteriyor.

Herhangi bir büyük hareketi sürdürmek için çok sayıda yatırımcı gerektiğinden, bu eğilim kripto fiyatlarını aşağı yöne çekebilir. Yatırımcıların desteği olmadan fiyat yalnızca bir süreliğine yan yönlü hareket yapabilir.

BTC fiyat analizi

Bitcoin’in fiyatı son zamanlarda keskin bir şekilde düştü. Bu düşüş ile lider kripto para birimi 36,400 dolar seviyesine kadar geriledi. Ancak o zamandan beri bir miktar da olsa toparlanabildi. Bu yazının yazıldığı sırada BTC fiyatı son yedi gün içinde kaydettiği %13 oranında bir düşüşle 38,800 civarında işlem görüyor. Geçtiğimiz ay, kripto para birimi %10 değer kazanmıştı.

Aşağıdaki grafik, son beş gün içinde BTC fiyatındaki eğilimi göstermektedir.

 

Bitcoin grafik

Bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin