Bitcoin ticaret hacmi, üç ülkede tüm zaman en yüksek seviyesine ulaşıyor
Bitcoin ticaret hacmi, üç ülkede tüm zaman en yüksek seviyesine ulaşıyor

Bitcoin işlem hacmi Ocak 2018 seviyesine yaklaşmaya devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin işlem hacmi, Ocak 2018’den bu yana görülmeyen seviyelere yükseldi. Bu durum ise Bitcoin ağının artan bir şekilde benimsendiğinin önemli bir göstergesi.

Bir Blockchain veya dApp’ın ‘gerçek kullanımını’ ölçmek için kullanılan en popüler ölçümlerden biri platformda gerçekleşen işlemlerin sayısını tespit etmek. Bunun yanında bu ölçümler ‘wash trade’ denilen toplam değeri “0” olan fiktif işlemleri de içerdiği için mükemmel bir kıstas olmasa da, Blockchain üzerindeki kullanıcı sayısını ve etkinliklerin miktarını değerlendirmek için iyi bir alternatif olarak görülür.

Son zamanlarda, Bitcoin ağı 2018 Ocak ayından bu yana görülmeyen işlem seviyelerine geri dönmüş ve günde ortalama 300.000 işlem gerçekleştirmiş gözüküyor.

Rakamlar ile Bitcoin işlem hacmi

2018 Ocak ayında, işlem hacimleri aralığı en düşük 190.000’den en yüksek 425.000 arasında gerçekleşmişken, 2019 Ocak ayında, işlemlerin BitInfoCharts’tan toplanan verilere göre 235.000 ile 350.000 arasında gerçekleştiğini görüyoruz.

Bununla birlikte, Lightning Network gibi ikinci katman çözümleri hesaba katılırsa, Bitcoin ağının günlük işlemlerde kullanımı daha geniş olabilir.

Dikkat edilmesi gereken diğer bir ilginç gelişme de işlem hacmi büyüme modelinin Ocak 2017-2018 ve 2019 arasındaki değişimidir. Yukarıdaki grafiğe göre, 2017 işlem hacmi göreceli olarak dalgalı olmakla beraber günde 130.000 işlem gibi düşük bir seviyeden 490.000 işlemin üzerinde zirveye ulaştı. Bu dalgalanma kalıpları fiyat spekülasyonunun ardından, devam eden ayı piyasasında fiyatlar düştükçe hacim düşmesine de neden oldu.

Bu arada, 2018 yılında işlem hacmi, daha az dalgalanma göstererek istikrarlı bir şekilde büyüdü. Aylara göre büyüme, farklı sosyal medya kuruluşlarında çeşitli kripto meraklıları tarafından önerildiği gibi spekülatif değil, adaptasyonun işlevsel hale geldiğini gösterebilir.

Bununla birlikte, Bitcoin fiyatı ile platformda gerçekleşen işlem sayısı arasında net bir bağlantı bulunmadığı da görülüyor. Her ne kadar “kullanımın” fiyatın ana itici gücü olduğunu iddia eden birçok kişi olsa da, Bitcoin fiyatının esas olarak spekülatif hevesle beslendiği görülüyor. Sonuç olarak, işlem hacimlerinin sürdürülebilir fiyat artışına dönüşüp dönüşmediği büyük ölçüde tespit edilmiş değil.

cryptoslate

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin