30 Ağustos Bitcoin fiyat analizi: Destek ve direnç noktaları, beklenen yön ve çok daha fazlası
30 Ağustos Bitcoin fiyat analizi: Destek ve direnç noktaları, beklenen yön ve çok daha fazlası

25 Şubat Bitcoin fiyat analizi: BTC hareketli saatler sonrası ne durumda?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

25 Şubat Bitcoin fiyatı için kritik noktalar

  • Bitcoin hafta sonu kritik 4.000 dolar seviyesini hızlı şekilde geçti. Fakat ardından gelen keskin satışlar ile 3.712 dolara kadar geriledi. (Binance verileri)
  • Piyasayı heyecanlandıran yükseliş geçen hafta belirlediğimiz ikinci direnç bölgesi sınırına (4.194 dolar) kadar devam etti.
  • Dün gelen satışlar ile de BTC/USD paritesi, 100 günlük hareketli ortalama seviyesinde destek buldu.

25 Şubat Bitcoin fiyat hareketleri

Bir süredir telaffuz edilen 4.000 dolar direnci, piyasada yükselişin devamı için çok önemli bir nokta olarak görülüyordu. Cumartesi beklenmedik bir fon girişi ile de 4.000 dolar hızlı bir şekilde geçildi. Bu beklentiyi satın alan büyük yatırımcılar, piyasanın bu seviyede kalmasına müsaade etmeyerek, giren blok halindeki fonları hızlı şekilde çıkararak gerçekleşeni (4.000 dolar bandı) satmış oldular.

BTC fiyatının 100 günlük hareketli ortalama seviyesine (3.700 dolar) kadar gerilemesi sonrası satışların bu noktada durduğu görülüyor. Öyle ki BTC/USD paritesi yeni haftaya bu seviyenin üzerinde yükselişle başlayarak 3.800 dolar seviyesine kadar geldi.

BTC fiyatının önemli hareketli ortalama seviyelerinin üzerinde kalması kayıpların daha da artmasını engellerken bu son düşüş bir nevi 14 Şubat tarihinde başlayan yükselişin bir düzeltme hareketi oldu. Bunu günlük grafikte 3.590 dolarda başlayan yükseliş ile son zirve seviyesi 4.198 dolar noktaları referans alınarak çizilen Fibonacci düzeltme eğrilerine göre düşüş, makul olarak görülen Fib 0,618 – Fib 0,786 seviyelerine kadar gerçekleşti.

Bu açıdan bakıldığında bu düşüş piyasanın moralini bozmuş olsa da teknik açıdan olağan bir düzeltme olarak kabul edilebilir. Bu noktada önemli olan fiyat gerilemesinin Fib 0,786 seviyesinin ( 3.710 dolar civarı) altına düşmemiz olmasıdır. Bu seviyenin altı kayıpların daha da derinleşmesi için bir kapı açmış olacaktı.

4.000 dolar hala BTC’nin gündeminde

Düzeltme ve toparlanma hareketleri ile volatil şekilde ilerleyen BTC/USD paritesi, bugün bu noktada sağlam bir destek bulması halinde 4.000 dolar seviyesinin hala gündemde olduğu görülüyor.

Teknik göstergeler açısından bakıldığında;

4 saatlik BTC/USD paritesinde negatif bölgede olan MACD’nin aşağı yönlü ivmesini kaybetmeye başladığını görüyoruz. Stokastik RSI ise aşırı satım bölgesinde yatayda bulunuyor. Fakat bu bölgeden çıkmaya yönelim alışları hızlandırabilir. Hızlı şekilde düşen RSI ise şu an aşırı satım bölgesinde yatayda seyrediyor. Bu trendin gücünün şu an için zayıfladığını gösteriyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin