Piyasa analisti: “3.500 dolara yakın piyasa davranışına dikkat etmekte fayda var.”
Piyasa analisti: “3.500 dolara yakın piyasa davranışına dikkat etmekte fayda var.”

Bitcoin işlem hacmi konusunda ATH’ye ulaşan ülkeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın lider kripto para birimi, fiyat hareketinin ve hatta günlük işlem hacminin tadını çıkarıyor. Ancak mevcut trendlerin tersine, Bitcoin işlem hacmi birkaç ülkede yükseldi ve tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) geldi. Yazım sırasında Bitcoin 5.663 dolardan işlem görürken, 24 saatlik kayıp yüzde 12,6 oranında. Şu anda Bitcoin’in 96,6 milyar dolarlık piyasa değeri ile günlük işlem hacmi 6,7 milyar dolar.

İşte Bitcoin işlem hacmi tavan yapan ülkeler

Bununla birlikte, bir dizi ülke Bitcoin ticaret hacminde tüm zamanların en yüksek seviyesini görüyor. Coin Dance verilerine göre, Kolombiya, Venezuela, Şili ve Arjantin kayıt hacmini görüyor, Kazakistan, Peru ve Japonya da önemli Bitcoin ticaret hacmini kaydediyor.

Şili

Yakın zamandaki araştırmaya göre, Şili’nin yalnızca yüzde 39’u kripto para birimini biliyor olsa da, ülke tüm zamanların yüksek bitcoin ticaret hacmini yerel Bitcoin borsası üzerinde görüyor. Ülke ayrıca, borsa ağları ekledikçe, kripto alanında gelişmeyi görüyor.

Arjantin

8 milyon doların üzerindeki (Arjantin pezosu), Bitcoin ticaret hacmi, ekonomik krizle mücadele eden ülkede aya ulaştı. Ülkede halihazırda kurulu 3 Bitcoin ATM’si var ve önümüzdeki yıl bu sayının yaklaşık 150’ye çıkması bekleniyor. Ancak, geçtiğimiz hafta Federal Finansal Denetim Otoritesi (BaFin), Crypto Capital adı verilen şirketin kripto sunan etkinliğini bir tehdit olarak işaretledi.

Venezuela

Ülkenin hipotermikleşmesi ve ekonomik krizle boğuşması, Bitcoin ticaretine ülkenin büyük ölçüde yatırım yapmasını sağlıyor. Ek olarak, İngiltere Merkez Bankası, Venezuela vatandaşlarını Bitcoin’e yatırım yapmak için daha da ileri gidebilecekleri altınlara erişimlerini yasakladı.

Kolombiya

Kolombiya, Kasım ayının ilk haftasında Bitcoin işlem hacminde tüm zamanların en yüksek seviyesini 8 milyar doların üzerinde (Kolombiyalı pezosu) kaydetti. Bu son birkaç hafta, bu Güney Amerika ülkesinde Bitcoin ticaretinde bir artış görüyor. Yaklaşık iki ay önce Kolombiya Cumhurbaşkanı kripto firmalarından alınan kira vergilerini ortadan kaldıracağına dair söz verdi.

Kazakistan

Bu yılın Mart ayında Kazakistan Merkez Bankası kripto paraları yasaklama girişiminde bulundu. Ülke şimdi, tarımsal makine destekleri ve tahıl ticareti ile birlikte ipotek kredileri almak için kullanılacak tarımsal holdingler ve şirketler için özel bir kripto para birimi başlatmaya hazırlanıyor. Bu hafta Bitcoin işlem hacmi, Aralık ayından itibaren tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmaya gerçekten yaklaştı.

Peru

Geçen ayın sonu, Bitcoin ticaret hacminin ülkede zirveye ulaştığını gördü. O zamandan beri Bitcoin ticaret hacmi düşmüş olsa da, hacim hala iyi bir artış sürdürüyor.

Japonya

Japonya’daki Bitcoin ticaret hacmi Ekim ayı sonunda zirveye çıktı ve ancak şimdi bu rakam yine önemli ölçüde düştü. Japonya’nın kripto para birimlerine katılımı yeni bir şey değil. Ülke teknik güdümlü ve her zaman bu yeni teknolojiyi destekledi.

Coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin