bitcoin islemleri
Bitcoin işlemleri beklenenden daha ucuz ve daha hızlı olabilir

Bitcoin işlem hacmi 2017 yükseliş dönemi ile aynı seviyelere ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Twitter’da Bitcoin ile ilgili yayınlanan ilginç bir twit, Bitcoin’in günlük zincir içi işlemlerinin, son 10 ayda yüzde 63 oranında arttığını gösteriyor. Bu oran ise 2017 yükselişi sırasında yapılan işlemler ile aynı seviyeye geldiğini gösteriyor.

Bitcoin fiyatında oldukça önemli bir düşüş olmasına rağmen, kripto paranın geçen seneye göre günlük işlemler bazında artışı devam ediyor. Bitcoin’in son 24 saat içindeki günlük işlemleri yaklaşık 326.685’te zirveye ulaştı. Altı ay önce benzer bir tarihe bakıldığında – 17 Temmuz 2018 – günlük işlem hacmi 167.255 idi. Bu ayı piyasası ortasında altı aylık bir süreçte oldukça etkileyici bir yükseliş olarak duruyor.

https://twitter.com/ArminVanBitcoin/status/1086181428981846016

Bitcoin fiyatı düşerken işlem hacimleri her geçen gün artıyor

Aynı zamanda pazarın Bitcoin’e ve halkın dijital para birimini benimseme isteğine inandığını gösterdiği için cesaret verici bir gelişme olarak not ediliyor. Ek olarak, ölçeklenebilirlik sorunlarını ele almak amacıyla, Lightning network, kapasiteyi yaklaşık dört kat artırarak 19.000 kanalın üzerine çıkardı. Ayrıca, Lightning network zincir dışı bir ölçekleme çözümü olduğundan, Bitcoin’in günlük işlem rakamlarının daha yüksek olması muhtemel gibi gözüküyor.

Bu gelişmeye verilen topluluk tepkileri ise karışık. Bazıları bu verilerin kolayca manipüle edilebileceğini söylerken, bazıları ise bunu borsalar ve botlardaki artışa bağlıyor. Yapılan yorumların önemli bir kısmı da gelecek için heyecan ve iyimserliğini dile getiriyorlar.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin