“Bitcoin internetin para birimi olabilir.”
“Bitcoin internetin para birimi olabilir.”

“Bitcoin internetin para birimi olabilir.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Twitter ve Square CEO’su Jack Dorsey, bir gün internette en çok kullanılan para birimi olarak Bitcoin’i görmeyi umduklarını söyledi. Ayrıca Jack Dorsey: “Bitcoin internetin para birimi olabilir.”

“Bitcoin internetin para birimi olabilir.”

Dünyanın en büyük kripto para ve Blockchain etkinliği olan Consensus 2018, sırasında kripto para tutkunlarından oluşan kalabalık bir gruba konuşan  Jack Dorsey, dijital para birimlerinin geleceğin yolu olduğu görüşüyle tamamen uyumlu olduğunu gösterdi. Jack Dorsey, Bitcoin’in zorlu destekçilerinden biri. Jack Dorsey açıklamalarına şunları ekledi:

İnternetin kendi para birimini olması gerektiğini düşünüyorum. İnternet, kendine özgü bir para birimini zaten hak ediyor ve buna sahip olacak. Bu paranın Bitcoin olup olmayacağını bilmiyorum ama umarım Bitcoin olur.

Jack Dorsey, Bitcoin’i Square Cash platformuna zorluk çekmeden ekledi

Jack Dorsey, eski bir çalışanı ile kredi kartı ödeme sistemi kurduğunu ve Bitcoin’i Square sistemine dahil etmek istediğini söyledi. Şirkette mühendis olarak çalışan Mike Brock ile birlikte, hızlı bir şekilde Bitcoin’i Square Cash platformuna zorluk çekmeden ekledi. Jack Dorsey, Bitcoin ödemelerini nominal para ödemeleri kadar hızlı yapmanın harika olacağını belirtti. Ayrıca Jack Dorsey, modern dünyada banka alternatiflerinin varlığının insanları finansal özgürlüğe bir adım daha yaklaştırdığını sözlerine ekledi.

Square başlangıçta basit bir ödeme sistemi olarak düşünüldü, ama insanlar paralarını Square Cash’de tutmaya başladılar. Bu yüzden platformu bir tür banka olarak kullanmaya başladılar. Square ekibi, platformun daha büyük boyutlara ulaşabileceğini anlama çabalarını hızlandırdı. Ayrıca bu gelişmelerin önemli bir parçası platformun 2017’de Bitcoin ile uyumlu hale gelmesiydi. Jack Dorsey Square’in üst düzey ödeme sistemleri için bir kilometre taşı olabileceğini ve daha iyi sistemlerin geliştirilebileceğini kaydetti. Jack Dorsey, gelecekte küresel bir para birimi olacağını ve bunun Bitcoin olabileceğini söylediğinde alkışlar yükseldi.

“Bir gün herhangi bir kuruma ait olmayan global bir para birimi olacak.”

Jack Dorsey konuya yönelik açıklamalarını şu sözlerle sonlandırdı:

Bir gün herhangi bir kuruma ait olmayan global bir para birimi olacak. Biz şirketler ve bireyler olarak, bunun gerçekleşmesi için neler yapabileceğimize odaklanmalıyız. En büyük endişe topluluğunun saydamlığının kaybına, ne de herhangi bir kurumun açıklığını ve mükemmelliğini tehdit etmesine izin vermemeliyiz.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Webchaat

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin