Bitcoin fiyat hareketi 2019'u tekrarlıyor: Yeni yükseliş kapıda olabilir!
Bitcoin fiyat hareketi 2019'u tekrarlıyor: Yeni yükseliş kapıda olabilir!

Bitcoin’in düzeltme yapmadan yükselmesi ani düşüş riski de içeriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ocak ayındaki yükseliş eğilimi, Aralık 2020’den itibaren Bitcoin’in düşüş eğilimini temizliyor.11 ve 13 Ocak arasında 8100 dolarlık güçlü bir konsolidasyon döneminden sonra Bitcoin, 14 Ocak’ta yüzde 6 gibi önemli bir artış gösterdi. Son yükseliş, BTC değerlemesini 8500 doların üzerine çıkardı ve dünyanın en büyük kripto varlığı, güçlü bir yükseliş hareketi yaşadı.

Aynı dönemde, dünyanın en büyük türev ticaret platformlarından biri olan BitMEX, toplam 38 milyon dolarlık short işlemini tasfiye etti ve birçoğu yukarıda belirtilen hareket nedeniyle fiyat pompasının açıldığını düşünüyor.

Bitcoin, 2020’nin ilk 2 haftasında yüzde 20’lik pozitif bir dönüşe tanık oldu ve birkaç analist, dalgalanmanın devam edeceğine inanıyor.

Büyük göstergelerin şu an yükseliş göstermesi, toplumdaki birçok kişinin de dikkatini çekti. Yazım sırasında, fiyat 100 Hareketli Ortalamanın üzerinde seyretti ve büyük bir yükseliş göstergesinin tersine çevrildi. Göreceli Güç Endeksi (RSI) aşırı alım bölümüne yakın kaldı, bu da trader’ların mevcut satın alma fırsatında pazara girmeye çalıştıklarını gösteriyor. Şu an destek 7943 dolar, psikolojik direnç seviyesi ise 8600 dolar.

Düzeltmeler, bir sonraki Bitcoin sıçramasından önce önemli mi?

Yükselişin ortasında, ‘CryptoHamster’ adlı bir tüccar, BitMEX’teki tasfiyeyi ilk fark eden kişiydi. Ona göre, fiyat yakında geri çekilebilir:

Büyüme sürdürülebilir olmayacak. Yakında bir geri çekilme olasılığı vardır (belki “şimdi” gibi). Hem Bitmex hem de Binance sıfır seviyesinin üzerindeki fonlama oranının % 50 ve altındaki short işlemlerini kontrol edin. Ayrıca, short TF’ler üzerinde bazı düşüşler oluşmaya başladı.

Bu yorumu dikkate alarak ve tarihsel olarak bakıldığında bazı işaretler, herhangi bir büyük düzeltme olmadan bir fiyat pompasının daha sonra önemli bir düşüş izlediğini ileri sürdü.

Yukarıdaki grafikte görüldüğü gibi, son büyük fiyat sıçraması 25 Ekim’de görüldü ve 48 saat içinde fiyat yüzde 40 arttı. Değerleme yaklaşık 10 gün boyunca konsolide edildikten sonra, güçlü bir düşüşle fiyat, 9300 $ ‘dan 6700 $’ a düştü. Düşüş 15 günlük bir süre boyunca devam etti, ardından Bitcoin 7 Ocak’taki en son artışa kadar bir ay boyunca 7900 doları geçemedi.

11-13 Ocak tarihlerindeki düzeltme, pazarın nefes almasına ve sağlıklı bir değerlendirmeden geçmesine izin verdiği için 14’ünde bir sıçrama meydana geldi. Düzeltmeler olmadan 9000 doların üzerindeki herhangi bir yükseliş hareketi, en son 7 Kasım’da ortaya çıkan başka bir önemli düşüşe işaret edebilir.

Yazım esnasında, Bitcoin, 24 saat işlem hacmi 15,3 milyar dolar ile 8.523 dolar değerindeydi.

ambcrypto


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin