Bitcoin, Türk lirası ile birlikte 7 para birimi karşısında rekor kırdı!
Bitcoin, Türk lirası ile birlikte 7 para birimi karşısında rekor kırdı!

Bitcoin ile Türk Lirası arasında şaşırtıcı korelasyon: TL grafiği Bitcoin’de 20 bin dolara işaret ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto pazarı ve daha spesifik olarak Bitcoin, fiyatında önemli bir dönüm noktası yaşıyor. Kripto para birimi meteorik yükselişini tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 20.000 dolara yükselten 2017 yılının sonundaki boğa koşusundan sonra ciddi değer kaybetti. Ancak şimdi ise değerini katlıyor gibi görünüyor. Bu nedenle analistler Bitcoin için sırada hangi seviyenin olduğunu hesaplamaya çalışıyor.

Türk Lirası grafiği, Bitcoin’de yükselişe işaret ediyor

Bitcoin güçlü desteğe yaklaştığında direnç 6.000 dolara dönüştü ve bu analistlere yeni bir boğa koşusunun Bitcoin için ufukta olduğunun işaretini verebilir. Diğer finansal piyasalardaki iki ayrı grafik, Bitcoin’in ayı piyasasında bu önemli dönüm noktasına kadar sürdüğü yola benzer şekiller gösteriyor. Bu nedenle bu grafikler, Bitcoin fiyat listelerinde ne olabileceğine dair bizlere ipucu verebilir.

Ünlü kripto para analisti CryptoWolf’un son zamanlardaki tweet’inde analist, Bitcoin’in 2018-2019 ayı piyasalarına uyan şok edici benzer zirveler ve çukurlarla bir tablo paylaştı. Analiste göre bunlar Bitcoin’in şimdiki hamlesi için yükseliş tahmini olarak hizmet verebilir. Forex piyasa grafiği USD/TRY işlem çiftinin fiyat hareketlerini gösteriyor. Açıkça görülebileceği gibi, ABD dolarının Yeni Türk Lirası ile eşleştirilmesini gösteren bu grafik, Bitcoin ayı piyasasının yüksek ve düşük seviyesindeki her bir salınıma çok benziyor.

Bitcoin fiyatı Temmuz ayında 20.000 dolara çıkabilir mi?

Patlamadan sonra başarısız bir Adem ve Havva dibine dönüşen V şeklinde bir alçak dip bile var. Daha sonra, Haziran ayı sonlarında, Temmuz başında, Bitcoin’in dibinde olduğu gibi ters baş-omuzlar grafikte oynadı. Ancak bu durum düşüşü durduracak kadar boğaları canlandırmayı başaramadı. Ondan sonra, destek kırıldı, hızla geri tepen yeni bir alçak oluştu, fiyat birkaç ay içinde önceki seviyelere tekrar gelindi.

Bundan sonra bir kez daha mumlarla destek tekrar kapatıldığında direnç desteklendi. Bitcoin şu anda aynı desteğe döndü, çünkü bir kez kırılan direnç dönerek, tepenin zirvesine geri dönülmesine neden oldu. Aynı durum Bitcoin’de gerçekleşirse yani grafik aynı şekilde oynanırsa kripto varlığının fiyatı Temmuz ayında 20.000 dolara kadar çıkabilir. 

Newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin