Bitcoin ile kahve siparişi videoya çekildi
Bitcoin ile kahve siparişi videoya çekildi

Bitcoin ile kahve ısmarlama dönemi başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ricardo Reis isimli Brezilyalı bir girişimci, Bitcoin’in gerçek anlamda “programlanabilir bir kripto para” olarak potansiyel kullanım alanlarının olduğunu göstermek için Bitcoin ile kahve siparişi verilen makine yaptı.

Bitcoin ile kahve siparişi videoya çekildi

Faliyette olan kahve makinesinin bir videosu ilk olarak Facebook’ta BTC etiketli bir grupla paylaşıldı ve sosyal medyada bomba etkisi yarattı. Kahve makinesi, üzerinde yazan cüzdan adresine belirli bir miktarda Bitcoin gönderildiğinde kahveyi hazırlıyor. Video’da görüldüğü gibi, kahve almak için makineye bağlı QR kodunu okutarak kripto gönderimi yapmak gerekiyor. Ricardo Reis’in, blog yazısı aracılığıyla yaptığı bilgilendirmede, yapılan ödeme çevrimiçi olan cihaza komut gönderiyor, cihaz da makinenin kahve yapması için harekete geçmesini sağlıyor.

Brezilyalı haber bülteni Portal do Bitcoin’e açıklama yapan Reis, profesyonel olarak kripto paralarla bir bağının olmadığını, ancak 2016’dan bu yana Bitcoin’e yatırım yapan bir kullanıcı olduğunu söyledi. Ricardo Reis’e göre bu tarz girişimler, Bitcoin hakkında daha fazla şey öğrenmek anlamına geliyor.

Makinenin kendisi Bitcoin’deki Lightning Network’ü kullanmıyor

Ricardo Reis kahve makinesi icadı ile ilgili şunları söyledi:

Bilgilenmek ve eğlenmek için Bitcoin ödemesiyle çalışan, kahve makinesine güç veren bir cihaz geliştirdim. Teknolojiyle ilgilenmek, benim için hem iş hemde hobi. Amacım ticari keşif değil. Sadece Blockchain teknolojisinin sınırlarını araştırmak ve diğer insanlara BTC’nin programlanabilir para olduğunu göstermek istedim.

Makinenin kendisi Bitcoin’deki Lightning Network’ü (LN) kullanmıyor. Ama Reis yakın zamanda Lightning Network temelli bir makine yapmak istiyor. Ancak, Reis’in sahip olduğu internet sitesine, daha teknik açıdan bakıldığında girişimci bir Raspberry Pi işlemci kullandığını ve makineyi PHP kullanarak kodladığını göreceksiniz.  Bitcoin’li kahve makinesi, kripto piyasanın Bitcoin ve Ethereum’un menkul kıymetler olmadığı netleştikten sonra toparlanma eğiliminde olduğu bir zamanda ortaya çıkıyor. Yazım sırasında Bitcoin 6.496 dolardan işlem görüyor.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin