Bu projeyle dünyanın ilk resmi dijital kimlik kartları çıkartılacak
Bu projeyle dünyanın ilk resmi dijital kimlik kartları çıkartılacak

IOTA dünyanın ilk resmi dijital kimlik kartlarını çıkartıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IOTA Tayvan’ın Taipei şehir yönetimiyle birlikte çalışarak dünyanın ilk resmi yönetim tarafından kullanılan Blockchain tabanlı kimlik sistemini geliştireceğini açıkladı. IOTA bu sayede dünyanın ilk resmi dijital kimlik kartlarını çıkartacak.

Oluşturulan kimliklere “Dijital Vatandaşlık Kartı” adı verilecek

Bu yeni sürüm, kripto para ağını tamamen yeni bir şekilde görecek ve yenilikçi bir sanal tanımlama sistemi geliştirebilecek. Sistem tarafından oluşturulan kimliklere “Dijital Vatandaşlık Kartı” adı verilmesi planlanıyor. Bu proje bu yılın başlarında IOTA ve Taipei’nin ortak projesi olan “Akıllı Şehir Yaşam Araştırması” kapsamında ortaya çıktı ve bu yenilik alanında bir ilk olacak.

Şu ana kadar hiçbir resmi yönetim Blockchain tabanlı kimlik kullanmadığı için bu yeniliğin bir ilk olacağı belirtiliyor. Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte kimlik hırsızlığı ve oylamalarda usulsüzlüklerin önüne geçilmesi hedefleniyor. Aynı zamanda bu proje önemli bilgilerin hızlıca paylaşılabilmesini sağlayabilir.

Bu projeyle dünyanın ilk resmi dijital kimlik kartları çıkartılacak

Taipei Bilgi Teknolojileri İdaresi başkanı Wei-bin Lee konuya yönelik şunları söyledi:

IOTA benzersiz teknolojisiyle kripto para dünyasındaki yenilikçi oyunculardan biri. Taipei ve IOTA ortaklığı gelecek çağın akıllı şehirlerine giden yolda hızla ilerliyor. IOTA Vakfı’nı Taipei şehrine bekliyoruz ve birlikte geleceğe atılmaktan heyecan duyuyoruz.

IOTA Vakfı’nın kurucularından David Sonstebo konuya yönelik şunları söyledi:

Taipei şehriyle birlikte çalışmaktan çok heyecan duyuyoruz. Bu proje, yeni nesil teknolojimizin gerçek dünya kullanım durumları için hazır olduğunu ve sadece bir teoriden daha fazlası olduğunu kanıtlıyor. IOTA’nın dünyayı daha da bağlantılı hale getirmek ve sadece akıllı şehirler için değil, akıllı bir dünyayı ön plana çıkarmak için sahip olabileceği etki yüzeyini çizmeye başlıyoruz.

IOTA fiyatında son durum

IOTA dünyanın ilk resmi dijital kimlik kartlarını çıkartıyor
IOTA dünyanın ilk resmi dijital kimlik kartlarını çıkartıyor

Şu anda IOTA, %2,62 oranında düşüşle 1,18 dolardan işlem görüyor. IOTA yazım sırasında 3,2 milyar dolarlık piyasa değeriyle 9. sırada yer alıyor.

Coininsider

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin