Bitcoin ile Coca-Cola satın almak artık mümkün.
Bitcoin ile Coca-Cola satın almak artık mümkün.

Bitcoin ile Coca-Cola satın almak artık mümkün 

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Coca-Cola satan bazı otomatlar artık Bitcoin kabul ediyor. The Australian Financial Review tarafından bildirildiği üzere, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki yaklaşık 1.200 otomat, aralarında BTC’nin de bulunduğu bazı kripto para birimlerini kabul etmeye başladı.

QR kod okutuluyor ve Bitcoin anında fiat paraya dönüştürülüyor

Anlaşma, Yeni Zelandalı dijital ödeme girişimi Centrapay aracılığıyla gerçekleşiyor. Otomatlar QR kodları görüntülüyor ve müşteriler kripto ödemelerini ve Messenger uygulaması Sylo’yu kullanırken bunları telefonlarıyla tarayabiliyorlar.

Bitcoin daha sonra anında Avustralya veya Yeni Zelanda dolarına dönüştürülüyor ve karşılığında kola veriliyor.

Avustralya, Yeni Zelanda ve Asya-Pasifik’teki diğer dört ülkede Coca-Cola ile çalışan şişeleme şirketi Coca-Cola Amatil’den bir sözcü, birkaç yıl önce QR kodlarını kullanmaya başladıklarını söyledi.

Çin’in en popüler dijital ödeme yöntemleri olan Alipay ve WeChat Pay, kripto para birimleri yerine fiat para birimi kullanıyor.

Şirketin bir sonraki adımı ABD pazarı olacak

Sözcü konuyla ilgili şunları söyledi:

Müşterilerin tercih ettikleri para birimi üzerinden işlem yapabilmelerini sağlamak istiyoruz. Bu nedenle dijital varlıkları kabul etmek, dijital varlıklar daha popüler hale geldiğinden bizim için bir sonraki adım.

Centrapay yöneticisi Jerome Faury, AFR’ye şirketin bir sonraki adımda ABD pazarını hedef alacağını söyledi.

Centrapay’ın teknolojisi diğer kripto ödeme teknolojilerine de rakip olacak. Tayvanlı kripto şirketi SecuX, ocak ayında otomat gibi herhangi bir satış sistemine takılabilen bir kripto ödeme terminali başlatmıştı.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin