Avrupa Birliği şeffaflık eksikliği konusunda ortaya çıkan kripto düzenlemesini tartıştı
Avrupa Birliği şeffaflık eksikliği konusunda ortaya çıkan kripto düzenlemesini tartıştı

Avrupa Birliği şeffaflık eksikliği konusunda ortaya çıkan kripto düzenlemesini tartıştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa Birliği kripto paralardaki şeffaflık konusuna odaklanıyor. 29 Ağustos’ta bildirilen bir raporda, Avrupa Birliği’nin 28 üye ülkesinden gelen ekonomik ve mali işler bakanlarının dijital varlıkların yarattığı zorluklar ve düzenlemelerin sıkılaştırılması olasılığı hakkında resmi olmayan bir toplantı düzenleyeceği bildirildi.

Avrupa Birliği 7 Eylül’de Viyana’da resmi olmayan bir toplantı düzenliyor

Toplantı Avusturya’nın Viyana kentinde 7 Eylül’de düzenlenecek. Katılımcılar genel bir şeffaflık eksikliği, kripto paranın vergi kaçırma, terörün finansmanı ve kara para aklama için kullanılabilme potansiyelini tartışacaklar.

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Kurumu (ESMA), yatırımcıların anlaşılmaması ve düzenlemeler yapılmayan mali faaliyetlerle ilgili sorunlardan bahsetmişken, daha önce müşterilere Initial Coin Offerings (ICO) hakkında uyarıda bulunmuştur. ESMA ayrıca, düzenlemeler dışındaki borsaların küresel finansal düzenlemeler dışındaki varlıklar nedeniyle korunmasız olduğunu belirtmiştir. Bu da, bir siber saldırı olayında müşteri kayıplarının Avrupa Birliği kanunları tarafından karşılanmayacağı anlamına gelmektedir.

Avrupa Birliği’nin önceki uyarılara rağmen ICO’ların sermayeyi artırmak için etkili ve verimli bir yol kurdukları belirtiliyor. ICO’ların, Avrupa Birliği’nde sermaye piyasalarına entegre edilmesine yardımcı olabileceği söyleniyor.

Avrupa Birliği aldığı yeni önlemler ile daha sıkı şeffaflık şartlarını yürürlüğe koyuyor

Avrupa Birliği beşinci kara para aklamayı önleme direktifi, 9 Temmuz’da yürürlüğe girmiştir. Direktif içindeki önlemler, dijital para düzenlemeleri için yeni bir yasal çerçeve oluşturmuştur. Yeni kurallar, kara para aklama veya terörün finansmanı amacıyla ön ödemeli kartlarla anonim ödemelerin ve sanal para platformlarının kullanımına yönelik daha sıkı şeffaflık şartlarını yürürlüğe koymaktadır.

Mart ayında, ESMA kripto paralardaki fark sözleşmeleri (CFD’ler) için gereklilikleri güçlendirdi. Girilen kurallara göre, yatırımcılar açılışta sözleşme değerinin en az yarısını karşılayacak kadar paraya sahip olmalıdır. Kripto para CFD’lerinin kaldıraç limitini açılışta 1/5’den 1/2’ye çevirmelidir.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin