ETH 2.0'da tutulan Ethereum miktarı 3 milyon ETH'yi devirdi
ETH 2.0'da tutulan Ethereum miktarı 3 milyon ETH'yi devirdi

Bitcoin ile altcoinler arasındaki korelasyon ilginç sinyaller veriyor! Altcoinler bağımsızılık ilan edebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2017’nin altcoin sezonu, Bitcoin boğa koşusunun bir “aksesuarıydı”. Bitcoin fiyatı yeni bir ATH’ye yükseldiğinde, altcoin projeleri için de yatırımlar yağmaya başladı. Bu, altcoin rallilerinde fazla bağımsızlık olmadığı anlamına geliyordu. Ayrıca kısa vadeli BTC zirvelerini, yatırımlar sebebiyle daha hızlı değişen altcoin rallileri takip etti. Ancak 2021’de bu değişti.

Şu anki altcoin hareketliliğinde farklı bir görünüm var

En iyi altcoin Ethereum, ETH 2.0’ın piyasaya sürülmesi ve 1300 dolarayükselen bir fiyat rallisi ile başı çekiyordu, bu nedenle ETH vadeli işlemlerinde yükselen piyasa değeri ve yüksek OI, Ethereum liderliğindeki ralli ile sonuçlandı.

CoinMarketCap verilerine göre ilk 10’da yer alan çoğu altcoin, çift haneli kazançlar bildirdi. Stellar Lumens ve Cardano gibi altcoinler, çoğunlukla Bitcoin’in fiyat rallisinden ve zamanlamasından bağımsız olarak çift haneli kazançlar kaydetti. 2020’nin son iki çeyreğinde, altcoinlerin Bitcoin ile korelasyonu düştü, ancak çoğu zaman fiyat artışı devam etti. Bu irrasyonel davranış ve Bitcoin’den ayrışma göz önüne alındığında mevcut altcoin sezonunun şimdiye kadar gördüklerimizden farklı olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz.

DeFi projeleri ayrışma yaratıyor

Bu altcoin sezonunda DeFi projeleri 30,17 bin BTC’ye kadar yüksek yatırım akışı ile büyük adımlar attı. DeFi’nin Bitcoin’deki TVL’si düşüyor olsa da, DeFi projelerindeki kazanç Bitcoin’in fiyat rallisiyle ilgili değil. En iyi altcoin projeleri tarafından kaydedilen kazançlar, son çeyrekte perakende yatırımcılar portföyünü de değiştirdi. Bitcoin’in hakimiyeti %68’e yükseldi ve gelecekte %70’e veya daha yükseğe çıkması muhtemel.

Bitcoin’in artan hakimiyeti, altcoinlerin yatırım akışı için bir tehdit oluşturuyor ve bu gerçekleşmeden önce, altcoin sezonu aniden durabilir. En iyi altcoinlerin Bitcoin ile korelasyonu, Bitcoin’in fiyat yükselişinden bu yana düştü, son yedi gündeki korelasyon aşağıda görülebiliyor.

CoinMarketCap verilerine göre ilk 10 altcoin ile Bitcoin arasındaki korelasyon diğerlerine kıyasla çok daha yüksek. Getirilerin daha yüksek olması nedeniyle korelasyonda bir artış var, ancak mevcut sezon neredeyse Bitcoin’den bağımsız ve bu da onu 2017’deki olandan farklı kılıyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin