Paris Hilton da Bitcoin kervanında – işte ayrıntılar
Paris Hilton da Bitcoin kervanında – işte ayrıntılar

Bitcoin 2018’deki gibi çöküş yaşayabilir mi? Korkmalı mıyız? Analistler açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin şu anda 40.000 doların üzerinde işlem görüyor. Varlık her zamankinden daha iyi durumda ve hatta tüm zamanların en yüksek seviyelerini aşmaya devam ediyor.

Bu tam olarak Bitcoin’in üç veya dört yıl önce de yaşadığı bir şeydi. Varlık, daha önce hiç olmadığı kadar yükselmeye ve yükselmeye devam etti. Her ay fiyatına yüzlerce ila binlerce dolar ekliyordu ve sonunda, kripto para birimi zirve noktası 19.000 dolara yükseldiğinde dünyayı şok etti.

Ancak hepimizin hatırladığı gibi, 2018 para biriminin yeni dip seviyelere düştüğünü gördü ve sonuçta Şükran Günü geldiğinde değerinin yaklaşık yüzde 70’ini kaybetti.

Bitcoin 2018’deki gibi çökebilir mi?

Ancak birçok analist şu an bize endişe ihtiyacının sona erdiğini söylüyor. Bitcoin’in 2018’deki davranışını 2021’de tekrarlamasının muhtemel olmadığını ve trade’ların üç yıl önce yaptıkları gibi ani bir ani çöküşte tüm paralarını kaybetme konusunda endişelenmelerine gerek olmadığını söylüyorlar.

Trade’lar neden birdenbire tüm sorunlardan kurtuldu ve bu kadar rahatladı? Analistler üç özel neden ortaya koyuyor. Birincisi FOMO veya fırsatı kaçırma korkusu. Görünüşe göre herkes bu sefer Bitcoin ve kripto çılgınlığına dahil olmak istiyor, oysa üç yıl önce durum böyle değildi.

Halen kriptoyu şüpheli bir mercekle gören birçok insan – öncelikle kurumsal yatırımcılar – ve Bitcoin ve diğer varlıkların çoğu son derece iyi giderken, eskiden nispeten denenmemiş ve yeni bir yatırım alanında sahip oldukları her şeyi riske atmaya istekli değillerdi.

Artık Square ve MicroStrategy gibi şirketler devreye girdi ve PayPal gibi firmalar artık müşterilerin kripto satın almalarına izin verdiğine göre, insanlar işleri biraz farklı görüyor ve BTC’nin her zamankinden çok daha meşru olduğuna inanıyor, bu da bizi iki numaralı sebebe götürüyor: Bitcoin ve kripto artık yasal ve samimi varlıklar olarak görülüyor.

Üçüncü neden ise Bitcoin’in bir hedge aracı olarak görülmesi. Artık sadece spekülatif bir varlık değil, ekonomik çekişme zamanlarında kişinin servetini sabit tutabilecek bir şey.

livebitcoinnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin