Bitcoin için “yılın en kötü dönemi” yaklaşıyor! Peki bu kez neler olacak?
Bitcoin için “yılın en kötü dönemi” yaklaşıyor! Peki bu kez neler olacak?

Bitcoin için “yılın en kötü dönemi” yaklaşıyor! Peki bu kez neler olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatının bugün 50.000 doları aşarak önceki ATH’sini geçmesiyle, fiyat rallisinin artık resmi olarak Bitcoin tarihindeki en uzun rallisi olduğu sonucuna varılabilir.

Mart ayları Bitcoin için olumsuz geçiyor

Ancak yılın üçüncü ayı yaklaşırken, birkaç gerçeğin açıklığa kavuşturulması gerekiyor. Bitcoin’in aylık getiri verilerine dayanarak, Mart ayı geleneksel olarak BTC fiyatı için negatif bir ay olma eğiliminde. Peki neden? Büyük ihtimalle vergiyle ilgili olduğu için…

Aşağıdaki grafikte BTC’nin yıllara göre aylık getiri oranlarını görebilirsiniz.

Fakat bu kez, devam eden mevsimsel düzene baktığımızda Mart 2021 pek de kötü olmayacak gibi görünüyor. MicroStrategy gibilerinden güçlü bir kurumsal destek var. Şirket bugün 600 milyon dolarlık özel bir Bitcoin alımı yapacaklarını duyurdu. “Ek Bitcoin elde etmek için bonoların satışından elde edilen net geliri kullanmak” istediklerini duyurdular.

MicroStrategy’nin hamlesi neden önemli?

Peki bu ne getirecek? Bu haber, MicroStrategy’nin ne kadar ciddi olduğunu sağlamlaştıran önemli bir gelişme zira şirketin Aralık 2020’den itibaren üç aylık bilançosunda 60,76 milyon dolar sadece nakit var.

Üç hafta öncesine kadar MicroStrategy’de 650 milyon dolarlık Bitcoin vardı. Daha sonra 10 milyon dolar daha ekledi ve son hamle ile MicroStrategy, dönüştürülebilir kıdemli senetlerin satışından elde edilen gelirleri artırdıktan sonra ek bir 690 milyon dolar değerinde Bitcoin satın almayı planlıyor.

Bu da bizi Tesla’nın Bitcoin’e 1,5 milyar dolarlık yatırımının sadece bir jest olduğu argümanına getiriyor, özellikle şirketin 26,7 milyar dolarlık mevcut varlıkları olduğu düşünüldüğünde… Bununla birlikte, bankacılık kurumları ve Bitcoin satın alan ödeme işleme kurumları ile Mastercard, Visa, JP Morgan, Blackrock, TSLA, GrayScale ve MicroStrategy gibi kilit oyunculardan büyük destek var.

Altın ve hisse senedi ile korelasyon azalıyor

Varlığın hisse senedi ve altın ile korelasyonu, fiyat artışına bağlı olarak hızla düşmekte ve balinalar ve kurumların birikimi talebi artırdığından bu durum mevcut piyasa döngüsünde devam edebilir.

Bu yazı yazılırken, Coinmetrics’in grafiklerine göre altın ile korelasyon 0019 ve S&P ile 0.21 idi. Bu korelasyonun düşmeye devam etmesi bekleniyor ve Bitcoin’in fiyatı hızla yükselip 50.000 doları aştığında negatife bile dönebilir. Kurumlar sıraya girmeye devam ederken, borsalardaki rezervler de düşüyor, haliyle 50.000 dolar seviyesinin ötesinde bir fiyat keşfi olması bekleniyor.

Buradaki önemli bir argüman, borsaların Mart ayında vergi nedeniyle satış yaptıkları için Bitcoin ile dolduğu önceki yılların aksine, borsalardaki rezervlerin 2021’de önemli ölçüde düştüğü gerçeği. 2021, Bitcoin’in Mart kabusunu rahat geçtiği ve 50.000 doların ötesinde fiyat keşfine devam ettiği yıl olabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin