Bitcoin madenciliği ne zaman bitecek?
Bitcoin madenciliği ne zaman bitecek?

Bitcoin için tehdit oluşturan AsicBoost sessizce başlatıldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

AsicBoost, Bitcoin madenciliği yolunu daha verimli hale getiriyor. Bitmain, Bitcoin’in önde gelen madencilik havuzlarından biri olan AntPool’un madencilik operasyonlarında AsicBoost’u aktive etti. AsicBoost, madencilik verimliliğini yüzde 20’ye kadar arttırdığını ve kullanımının çok tartışmalı olduğunu savunuyor.

Bitmain AsicBoost kullanarak Bitcoin madenciliğine hakim olabilir

Bu teknolojinin Bitcoin bloklarının yüzde kaçında kullanıldığını gösteren bir internet sitesi var. Bu siteye göre, Bitcoin’in %12,27’si yeni teknoloji kullanılarak çıkarıldı. AsicBoost Block Explorer’a göre Antpool tarafından elden geçirilen 540032 numaralı blokta her zamankinden daha hızlı ödül kazanmak için AsicBoost’u kullanıldı.

Bitmain geçen yıl içinde birkaç kez AsicBoost kullanmakla suçlandı. Tartışma ilk kez Blockstream CTO Greg Maxwell Bitmain’i çağırdığında başladı. Dünyanın önde gelen kripto para birimi madencilik donanımı üreticisi, Bitcoin’i çıkarırken rakiplerinden daha hızlı bir şekilde “matematiksel bir hile” kullanıyor. Şirketin Bitcoin madenciliğindeki hakimiyetinin artırması durumunda daha fazla tekelcilik oluşacak.

Antpool doğrudan Bitmain tarafından kontrol ediliyor

Antpool’un doğrudan Bitmain tarafından kontrol edildiği belirtilmeli. Şu anda Antpool ağın yüzde 13,5’indeki kontrolüyle en büyük ikinci Bitcoin madencilik havuzu. Birinci ise yüzde 17,5 ile yine Bitmain’e bağlı olan BTC.com.

Bitmain, teknolojiyi geliştirdiğini ve ana Bitcoin Blockchain’inde hiç kullanmadığını iddia ederek suçlamaları defalarca reddediyor. Bununla birlikte şirketin CEO’su Jihan Wu, şirketin bir test ağı üzerinde teknolojiyi denediğini kabul etti.

Thenextweb

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin