SEC'e yeni atanacak üye: “SEC'in görevi Bitcoin’i onaylamak.”
SEC'e yeni atanacak üye: “SEC'in görevi Bitcoin’i onaylamak.”

Sıcak Gelişme: SEC’e yeni atanacak üye, Bitcoin ETF’sini onaylayabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

SEC’e yeni atanacak üye olması beklenen Elad Roisman, komisyon üyesi Hester Peirce’nin ardından SEC’e ikinci Cumhuriyetçi olarak atanmak istenen kişi. Peirce, son zamanlarda Winklevoss Brothers’ın Bitcoin ETF önerisi hakkındaki karara aleni olarak muhalefet ettiği için kripto topluluğunda bir ün kazandı.

SEC’e yeni atanacak üye: “SEC’in görevi Bitcoin’i onaylamak.”

Bugün Menkul Kıymetler Borsası Komisyonuna dördüncü Trump ataması olacak. Temmuz ayında Senato Bankacılık Komitesi önce duruşmada Roisman komisyonu tarafından yapılan kripto üzerinde dönüm noktası olacak aşağıdaki kararları açıkladı:

… SEC, SEC’in görevini yerine getirmeyi amaçladığı şekilde çalıştıklarından emin olmak için kurallarını, yönetmeliklerini ve kılavuzlarını incelemeli ve yeniden gözden geçirmeli. Bu son zamanlarda veri koruma ve siber güvenlik gibi alanlarda ortaya çıktı. Bunun yanı sıra, ilk para teklifleri (ICO) ve Blockchain gibi yeni yatırımlar ve teknolojiler ortaya çıktı. SEC’in bu yeni zorluklara adil ve şeffaf bir şekilde yaklaşması, piyasalara, yatırımcılara açıklık ve kesinlik kazandırması ve piyasa katılımcılarını sorumlu tutan yasa ve yönetmeliklerin uygulanması şart.

Roisman, Bitcoin ETF’de nasıl oy kullanabileceğine özel olarak yorum yapmamış olsa da, Komisyon üyesi Peirce ile aynı düşüncede gibi görünüyor. Roisman, Temmuz ayında Senato Banking’e şöyle dedi:

Piyasaların küçük adama hükmettiğine dair bir algı var ve sanırım SEC bu fikirden vazgeçmeyi denemeli.

Yeni komisyon üyesi kripto topluluğunun umudu

Kripto topluluğu hevesli bir şekilde Bitcoin ETF umudu ile yaz boyunca bekledi. Winklevoss ETF başvurusu reddinin piyasaya hiçbir etkisi görünmese de uyuşturucu etkisi yarattığı kesin. Pazar, duyurulan her bir uzantıyla birlikte yaşamayı ve ölmeyi ve zorluklarla ilerlemeyi öğrendi. Belki de olgunlaşan bir pazarın işareti, ya da kripto piyasasının ETF’lere (aslında kesinlikle bunu yapmaz) ihtiyaç duymadığının bir göstergesi.

Piyasa hacmi yüz milyarlarca doları, ETF olmadan ve kurumsal katılımcı bulunmadan on yıldan kısa bir sürede gerçekleştirdi. Yine de, onaylama çabası ayakta ve sonunda başarılı olaca. Elbet bir noktada bir Bitcoin ETF’si olacak. Piyasanın algılanan meşruluğu üzerindeki etkisi, kurumsal para getirme ve nihayetinde Bitcoin’in fiyatı üzerinde duracak. Zaman alacak, ancak bugün Elad Roisman’ın SEC komisyon üyesi olarak onaylanmasıyla başlayabilir.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin