Bitcoin için sıradaki hedef neresi? 3 metrik kritik sinyaller veriyor!
Bitcoin için sıradaki hedef neresi? 3 metrik kritik sinyaller veriyor!

Bitcoin için sıradaki hedef neresi? 3 metrik kritik sinyaller veriyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin salı gecesi 18.500 dolara kadar yükseldi. Sonrasında bir satış gerçekleşti ve bugün erken saatlerde 18.000 dolar tabanı kaydedildi. Ancak ABD oturumu öncesinde 18.000 dolarlık destek yeniden güvence altına alındı.

Bitcoin piyasasındaki tahterevalli, analistlere göre boğaların tam kontrolde olduğunun bir kanıtı niteliğinde. Sonuç olarak BTC/USD kuru, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 doları yeniden test etmeye çalışırken kısa vadeli yükseliş eğilimini de sürdürüyor.

Bağımsız piyasa analisti Cole Garner, çarşamba günkü tweetinde Bitcoin’in zirveye çıkmaktan çok uzak olduğunu belirtti. Kripto para biriminin parabolik rallisinin neden önümüzdeki seanslarda daha yükseğe çıkacağını gösteren üç zincir metriğine atıfta bulundu.

1- Borsa bakiyeleri

Birçok analist, trader’ların Bitcoin’lerini başka varlıklar için takas etmeyi planlamadıklarında borsalardan toplu olarak geri çektikleri konusunda hemfikir.

Şu an itibarıyla borsaların Bitcoin bakiyeleri düşüyor. Yatırımcıların kripto para birimini elinde tutmak istediklerini ve böylece artan kurumsal talebe karşı piyasa arzını ortadan kaldırdığını kanıtlıyor.

2- Madenci Konum Endeksi

Garner, Madenci Konum Endeksi (MPI) ile Bitcoin rallisinin genişletildiğine dair daha fazla kanıt sağladı.

Geçmişe bakıldığında MPI, madencilerin Bitcoin pozisyonlarının fiyatlarını nasıl etkileyebileceğini gösteriyor. 2’nin üzerindeki bir değer, madencilerin kripto para ödüllerini kazandıktan hemen sonra sattıklarını gösteriyor. Sıfırın altındaki bir değer ise “HODLER” haline geldiklerini, yani BTC ödüllerini biriktirdiklerini ima ediyor.

3- Minimal Bitcoin Satış Emirleri

Yukarıda belirtildiği gibi, Bitcoin satma girişimleri inanılmaz satın alma taleplerini karşılıyor. Ve saatlik Binance BTC/USDT emir defteri de bunun nedenini gösteriyor.

Yukarıdaki grafik, Binance’in birleştirilmiş emir defterinin neredeyse hiç satış hacmine sahip olmadığını gösteriyor. Öte yandan, satın alma hacmi şaşırtıcı derecede yüksek. Ayrıca giderek daha fazla trader, Bitcoin’lerini yalnızca daha sonra tutmak için özel cüzdanlarına çekmek adına satın alıyor.

Bu nedenle 20.000 dolar her geçen gün daha erişilebilir bir hedef haline geliyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin