Anket: Önümüzdeki üç ay içinde Bitcoin fiyatı artacak mı?
Anket: Önümüzdeki üç ay içinde Bitcoin fiyatı artacak mı?

Bitcoin fiyatını 9.000 doların üstüne taşıyan 3 sebep

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı bu sabah 9.000 doların üzerine çıktı. Bu ay ikinci kez görülen seviyeyle birlikte tüm kayıplar hafta sonundan beri tersine döndü. Bitcoin fiyatını bu seviyeye taşıdığı düşünülen üç sebebi sıraladık.

1- Çin’deki Ay Yeni Yılı

Çinli trader’lar kutlamak için birkaç gün izin aldığından, Ay Yeni Yılı’nın her zaman Bitcoin ticaret hacimleri üzerinde etkisi vardır. Çin’de kripto para ticareti teknik olarak yasak olmasına rağmen, trader’lar diğer Asya pazarlarını kullanıyor ve istatistiksel olarak büyük önem arz ediyorlar.

BitMEX CEO’su Arthur Hayes, yeni yıl yaklaşırken oynaklığın ve ticaret hacminin dalış yapacağını tahmin etmişti. Gerçekten de yeni yıla giden haftada, BTC fiyatı onları 9.150 dolardan 8.325 dolara kadar düştü.

Pazar günkü düşük seviyelerden bu yana, hacim daha önce kaybedilen değerin neredeyse tamamını geri kazandı. Fiyatlar da bu artışı yansıtmak için istikrarlı bir şekilde yükseldi. Coronavirus birçok Çinli için uzun bir tatil anlamına gelse de evde kalma emirleri yasaların dışında çalışanlar için geçerli değil.

2- Küresel kripto para piyasası hacminin yükselmesi

Son birkaç gün tüm kripto para piyasasında kazançlar görüldü. Piyasaya bu kadar taze para akarken, Bitcoin fiyatının da bundan faydalanması beklenen bir gelişme.

Toplam kripto para piyasası hacmi sadece 48 saat içinde 17 milyar doların üzerinde büyüdü. O zamandan bu yana daha mütevazı bir oranda büyümeye devam etse de şu anda psikolojik sınır olarak kabul edilen 250 milyar dolar seviyesine sadece 1,2 milyar dolar uzaklıkta.

Piyasa değeri, kripto para fiyatlarının 2019 yazı sonunda görülen seviyelerinden aşağı indiği yedi aylık ayı piyasasında benzer bir seviyede kaldı. Bu seviyeye geri dönmek, bu eğilimin tersine döndüğünün ve yükseliş döngüsünün bir kez daha sürdüğünün güçlü bir göstergesi olacak.

3- Bitcoin halving’e çok kısa bir süre kaldı

Bu yılın mayıs ayında Bitcoin halving gerçekleşecek ve blok ödülü yarı yarıya azalacak. Geçmiş veriler bunun BTC fiyatları üzerinde olumlu bir etkisi olacağını gösteriyor. Ancak bunun halihazırda fiyatlanmış olup olmadığı da tartışma konusu.

Haberin yazıldığı anda Bitcoin fiyatı 8.978 dolar.

2020’de Bitcoin’den daha iyi performans göstermesi beklenen 3 altcoin

bitcoinist


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin