Bitcoin hodl mu? Altcoin hodl mu?: Bu yatırımcının kararı ona 50 BTC değerine mal oldu
Bitcoin hodl mu? Altcoin hodl mu?: Bu yatırımcının kararı ona 50 BTC değerine mal oldu

Bitcoin hodl mu? Altcoin hodl mu?: Bu yatırımcının kararı ona 50 BTC’ye mal oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimi topluluğunun bir üyesi, “HODLing” pozisyonunda elde ettiği sonuçları paylaştı. 2017’den beri yatırımcı 50 farklı altcoin’e yatırım yaptığını söyledi.

HODLing, altcoin’ler için en iyi seçim değil

Girişimci yatırımcı ve kripto para birimi topluluğunun üyesi Marc de Koning (@Koning_Marc), geçtiğimiz günlerde 2017’nin ortalarından/sonlarından bu yana altcoin tutma sonuçlarını açıkladı. 50 farklı altcoin’in her birine 1 BTC yatırdığını ve bugünkü değerlerinin her birinin 0,02 BTC ile 0,3 BTC arasında olduğunu belirtti. Başka bir deyişle, kayıpları farklı altcoin’lerde yaklaşık yüzde 100 ile yüzde 70 arasında değişmekte.

Yatırımcı, BTC yatırımı yaptığı altcoin’lerin performansı hakkındaki gözlemlerini de paylaştı. Altcoinlerin “kötü uzun vadeli yatırımlar” olduğunu belirlerken çeşitlendirmenin kripto para birimleri alanında uygun bir seçenek olmadığını ve altcoin’lerin çoğunun sadece yatırımcıların çıkması gereken 1 iyi döneme sahip olduğunu belirtti.

De Koning, hangi altcoin’e yatırım yaptığını açıklamadığı halde, 2018’de neredeyse hepsinin çok fazla strese maruz kaldığını ve değerlerinin çoğunu kaybettiğini tahmin etmek zor değil. Örneğin, 2017’nin ortalarında, 0,011 BTC civarında bir ortalama altcoin’e yatırım, günümüzde yüzde 90’lık bir düşüşle 0,0013 BTC değere ulaşmıştır.

Benzer şekilde popüler altcoin Cardano’yı (ADA) ele alırsak 2017’nin sonlarında yaklaşık 0.00003 BTC’de işlem görmekte iken, fiyatı şimdi 0.000009 BTC’dir, kabaca yüzde 70 civarında değer kaybı olmuştur. De Koning’in belirttiği ve herkesin bildiği bir diğer hususta, altcoinler hızla veya yavaşça değerlerini kaybediyorlar. Bu, pazar kapitalizasyonuna göre en büyük 20 altcoin’in son birkaç yılda oldukça fazla değiştiği gerçeğiyle doğru bir şekilde vurgulanmaktadır.

Zamanlama Kritik

Kripto para birimlerine (ve tabii ki diğer varlıklara) yatırım yapmanın karlı olmak için kesin zamanlama gerektirdiğini de belirtmek önemlidir. Marc de Koning, şu ana kadar yaptığı yatırımdan faydalanamamış olsa da, altcoin’lere yatırım yapmak çok başarılı olabilir. Örnek oldukça açıktır, eğer bir kişi ICH’si sırasında ETH’ye yatırım yapmış olsaydı, 2018 ayı piyasasında fiyat büyük ölçüde düştüğü zaman bile karı çok büyük olurdu.

Elbette, yatırım yapacağınız projeleri ve kripto para birimlerini dikkatlice seçmek çok önemlidir. Güçlü temel becerilere, finansal sorumluluğa sahip olmak ve elbette iyi bilgilendirilmiş kararlar almak zarardan kurtarabilir. Altkoinlerin çoğunluğunun, 2018’de değerlerinin ezici bir yığınını kaybetmesine rağmen, altcoin’lere olan genel güven zeminini tutuluyor gibi görünüyor. Ancak bunun iyi olup olmadığı herkesin tahmin ettiği gibi zamanlamayla ilgilidir.

Cryptopotato

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin