EOS'un mucidi Block.one dikkat çeken bir sosyal medya patenti aldı
EOS'un mucidi Block.one dikkat çeken bir sosyal medya patenti aldı

EOS’un mucidi Block.one dikkat çeken bir sosyal medya patenti aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

EOS Blockchain protokolünün üreticisi olan Block.one, sosyal medya platformlarında olumlu geri bildirimleri teşvik etmeyi amaçlayan Blockchain tabanlı bir oylama yöntemi için patent aldı.

Sosyal medya Blockchain ile tanışıyor

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından 28 Nisan’da yayımlanan bir belgeye göre, Block.one’un ilk olarak mayıs ayında sunulan ve yeni onaylanan patenti sosyal medya kullanıcılarının oy, beğeni, ve yorumlarını Blockchain tabanlı bir sistem üzerinden gerçekleştirmesine olanak tanıyacak.

Patent belgesinde şu ifadeler yer alıyor:

Yayınların etkili olmasının bir yolu da olumlu topluluk geri bildirimleridir. İçerik oluşturan bir kullanıcı olumlu geribildirim alarak kişisel beğeni toplayabilir ve kendini tanıtabilir. Ancak çoğu zaman olumlu geri bildirim sağlayan kullanıcılar yalnızca sınırlı bir maruziyet alırlar.

Sistem nasıl işliyor?

Block.one, bir yayının orijinal yazarı dışındaki kullanıcılarla etkileşime geçmesine izin vermek için yeni bir yöntem tasarladı. Sistem öncelikle içeriğin yazar tarafından üretilen bir çalışma olduğundan emin olmak için bir gönderinin orijinalliğini bir Blockchain aracılığıyla doğruluyor. Ardından, gönderiyle ilişkilendirilmek isteyen kullanıcılar, sosyal medya platformu tarafından dağıtılan tokenlerle teklif verebiliyorlar. En yüksek teklif sahibinin profili, yayında gözle görülür bir yerde görüntüleniyor.

Tüm gönderi verileri bir blok zincirinde saklanacak, belgede belirtilen ve teklif verme işlemi yoluyla elde edilen trenler yazara, önceki en yüksek teklif verene ve yöneticiye dağıtılacak.

Geçtiğimiz yıl Voice adlı bir sosyal medya uygulamasını duyuran Block.one ocak ayında CEO olarak eski bir Forbes yöneticisinin işe alındığını açıklamıştı. Voice şu anda özel beta sürümünde.

theblockcrypto

Meşhur analistten kritik uyarı: “Bitcoin 10.000 doları kıracak ama önce…”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin