Bitcoin hash oranı son 3 ay içinde artış yaşadı
Bitcoin hash oranı son 3 ay içinde artış yaşadı

Bitcoin hash oranı son 3 ay içinde artış yaşadı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto para liderinin madencilik sistemiyle çalışan bir yapısı bulunuyor. Bu yapı içinde herkesin bildiği gibi madenciler belli miktarda BTC kazıyor. Dünya genelinde Bitcoin madenciliği fazlasıyla yaygın şekilde yapılıyor. Son günlerde Bitcoin hash oranında ise madenciler sayesinde bir artış var.

Bitcoin madenciliğinde son 3 içinde hash oranı oldukça düşük seviyedeydi. Hash oranının düşmesinde Çin’in etkisi vardı. Çin sadece kripto varlıkları yasaklamıyor. Aynı zamanda ülke içinde yapılan madencilik faaliyetlerine de izin vermiyor. Yılın ikinci ve üçüncü çeyreğinde büyük bir madencilik göçü yaşanmıştı. Asya ülkesinde faaliyet gösteren madenciler, rotalarına yeni ülkeler eklemişti.

Çin baskınlarına rağmen madencilik işlemleri adeta bağımsızlığını ilan etti. Çin’den ayrılan madenciler başka ülkelerde faaliyetlerini sürdürmeye devam etti. 3 ay öncesine kadar Bitcoin hash oranı 103’e kadar düşmüştü.

Madencilik faaliyetleriyle hash oranı yüzde 30’dan fazla arttı

Bitcoin hash oranı, son 3 aylık süreçte düşük seviyesini gördükten sonra yeniden yükselişe geçti. Yüzde 32 artan hash oranı 137 seviyelerine ulaştı. Temmuz ile Ekim ayları arasında ise oranın 189 EH/s ulaştığı belirtildi.

1 ay gibi bir zamanda Bitcoin’in değerlenmesi madencilerin kârını önemli ölçüde arttırdı. Diğer yandan madencilik havuzunun yüzde 17,56’sını F2pool oluşturuyor. Yüzde 17,11 ile Antpool ikinci sırada yer alıyor. Her iki ekibi takip eden ise yüzde 12’lik oranla Viabtc ve gizli madenciler.

Öte yandan Bitcoin madenciliği önümüzdeki 1 hafta içinde yüzde 2,2 oranında artacağı söyleniyor. Zorluğun 20,08 trilyondan 20,52 trilyona çıkması bekleniyor. Yani 7 gün içinde %40 oranında artışa denk geliyor.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin