Bitcoin
Bu girişim "vefat durumunda Bitcoin 'lere" ne olacak sorununa çözüm sunuyor

Bitcoin halving yaklaşıyor, peki BTC fiyatlarına ne zaman yansır?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin halving, kurulduğundan beri kripto varlığına gömüldü ve bir Bitcoin madencisinin bir blok madenciliğinden elde ettiği ödülü yavaş yavaş azaltan bir mekanizma. Madencilik, her bir işlemin işlenmesi için hesaplama gücü kullanan kriptografik denklemleri çözmekten gelir. Bu blokların çözünürlüğü zincirde blok oluşturur.

Bitcoin halving henüz fiyatlandırılmadı

İşin tazminatı olarak, madencilere belirli bir miktarda Bitcoin sağlanmış olup, bu problemleri çözme maliyetine uygulanabilir. Halving, yıllar boyunca Bitcoin ödüllerini aldı. Bitcoin’in kıtlığı, kripto varlığının gelecekteki değerini değiştirebilecek önemli bir husus gibi görünmektedir. Atlanta Dijital Para Fonu’nun baş yatırım sorumlusu Alistair Milne, bir sonraki halving, Bitcoin için büyük olasılıkla henüz fiyatlandırılmadı diyerek büyük kazançlar sağlayacağını düşünüyor.

Digital Currency Group CEO’su Barry Silbert, konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

Halving nasıl çalıştığını ve nihayetinde Bitcoin’in değerini nasıl değiştireceğini bilemeyen pek çok perakende yatırımcı bulunuyor. Diğer Bitcoin halving olaylarının geçmişine bakacak olursak daha sonra ne olacağına dair herhangi bir belirti için, Bitcoin fiyatı öngörülen halving tarihinden yaklaşık 12 ay önce hareket etmeye başlamalıdır.

Bitcoin halving, 2 ay kala fiyatlara yansır

Büyük bir kripto analisti Moon Overlord, Twitter’da halving için yeni bir yazıyla ışık tuttu. Mayıs 2020’de gerçekleşmesi öngörülen halving, Bitcoin’deki değer değişimlerini yaklaşık iki ay içinde başlatacak

Bu yaklaşan halving ve diğerleri arasında birkaç fark var. Önceden, halving gelince, o andaki dolaşımdaki arz azami seviyeye yakındı. Bununla birlikte, özel anahtarların kaybı, cüzdan adresleri ve BTC’nin borsadaki yanlış yönetimi ile birlikte, sonsuza dek kaybedilen milyonlarca BTC vardır. Piyasadaki herkesin bildiği gibi, Bitcoin kaybı, Bitcoin piyasaya sürüldüğünden bu yana, on yıl boyunca hiçbir zaman göz önünde bulundurulmamış ve bir hard fork olmadan bunları geri almak imkânsız.

Kaybolan BTC’ler fiyatı etkilemez

Chainalysis adlı bir Blockchain analiz grubu, 2017’de, sonsuza dek kaybedilen ve hiçbir zaman dolaşımda bulunamayacak en az 4 milyon BTC olduğu söyledi.

Üst düzey ekonomist Kim Grauer’e göre, bu açıklama sırasında sektörün birçok uzmanı şok oldu. Bu varlıkların nasıl kayıp olarak değerlendirilebileceğini açıkladıktan sonra, yatırımcılar ve savunucular için “kafa karıştırıcı” hale geldiğine dikkat çekti.

Bu değerlendirme yaklaşık iki yıl önce yapıldığından, daha fazla BTC’nin kaybedilmiş olması ve BTC’nin mevcut arzın yarıya düşmesiyle muhtemel. Satın alınacak daha az BTC olacak olsa da, nadiren BTC’nin fiyatını yükseltecek. Gerçekçi olarak, bu BTC blok ödülünün parasal değerinin, BTC sayısı aksine tepki verse bile, aslında artabileceği anlamına gelir.

 

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin