Geniş analiz: Borsalara akan Bitcoin miktarı 10 günde iki katını aştı! Anlamı ne?
Geniş analiz: Borsalara akan Bitcoin miktarı 10 günde iki katını aştı! Anlamı ne?

Bitcoin halving sonrasında neler değişecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tarihin üçüncü ödül yarılanması etkinliğine artık çok kısa bir süre kala birçok insan BTC fiyatına neler olacağını tahmin etmeye çalışıyor. Peki Bitcoin halving sonrasında neler değişecek? Önce mevcut fiyat hareketine bir göz atalım.

Bitcoin 10 bin dolar seviyesiyle savaş halinde

12 Mart’ta tarihi bir çöküş yaşayan Bitcoin o günden beri kademeli bir artış gösteriyordu. 6 Mayıs’ta 9 bin doları aşan kripto para birimi geçen hafta 10 bin dolara ulaşmayı başardı. Ancak sonrasında beklenen bir düzeltme geldi ve fiyat 8.500 dolar seviyelerinde sabitlendi.

Bitcoin fiyatındaki düşüşün ve bu eğilimi devam ettirmesinin birkaç nedeni var. Bir tanesi koronavirüs salgınının yatırımcılarıda yarattığı korku. Önde gelen kripto para biriminin kriz zamanlarında bir değer deposu olarak görülmesine karşın böyle bir korku uyandırması dikkat çekici.

Bitcoin ve diğer kripto para birimleri kendilerini yaklaşık bir ay önce diğer finansal piyasalardan ayırdı. Koronavirüs sebebiyle tüm dünyanın çalkalandığı ve büyük ekonomilerin bir bir rekor kayıplar bildirdiği bu dönemde kripto para piyasaları önü alınamaz bir toparlanma gösterdi.

Yeni bir yükseliş için destek aranıyor

Başka bir neden ise fiyatların soğuması olabilir. Bitcoin fiyatı yeni bir kalkış için destek arıyor gibi görünüyor. 10.000 dolarlık psikolojik sınır çok güçlü görünse de halving sonrasında artık bu kadar güçlü olması beklenmiyor.

Mevcut dolaşımda toplam 18.374.112 BTC var. Toplam arzın 21.000.000 olduğunu unutmamak gerekiyor. Dolaşımdaki arz arttıkça temel ekonomi teorilerine göre Bitcoin fiyatının artması gerekiyor. Bu yükselişin madencilik zorluğundaki artışlardan kaynaklanacağı belirtiliyor.

Madencilerin ödüllerindeki kıtlık, işlem onay maliyetlerini de artıracak. Sonuç olarak satın alma baskısının Bitcoin fiyatlarını daha önce görülmemiş seviyelerde tutabileceği belirtiliyor.

İnsanların Bitcoin halving ilgisi zirve yaptı

Bitcoin halving etkinliği için Google arama sorgularında bildirilen artışlar, kripto alanına yeni bir ilgi dalgasının başladığını gösteriyor. Küresel kripto para topluluğunun şu anda tarihinin en fazla katılımcı sayısına sahip olduğu belirtiliyor.

Bu gelişmelerin koronavirüs pandemisinin bir sonucu olarak meydana geldiği belirtiliyor. Birçok insan paraları için güvenli barınaklar arıyor. Ayrıca karantina uygulamaları birçok insanın kripto para sektörünü tanımaları için bir fırsat.

Peki sizce Bitcoin halving sonrasında neler değişecek? Gözlemlerinizi yorumlarda bizimle paylaşın.

coinspeaker

Bitcoin halving’e saatler kaldı! Fiyatla ilgili dikkat edilmesi gereken 4 faktör


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin