Altcoinler büyürken Bitcoin hakimiyet oranı düşmeye devam ediyor
Altcoinler büyürken Bitcoin hakimiyet oranı düşmeye devam ediyor

Bitcoin hâkimiyeti, son 1 yılın zirvesinde – XRP satışları devam ederken BTC’de 24.000 görüldü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, büyük dalgalanma ve yükseliş ve düşüş seviyeleri arasında mücadele ederken, altcoin tüccarları bir XRP satışının acısını hissediyor.

Bitcoin (BTC), 23 Aralık’ta 22.800 $ ‘a düşerken klasik 24.000 $ direncine hızla yükselen bir alış dalgası gördü.

BTC hâkimiyeti 2019’un sonundan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı

Cointelegraph Markets, Coin360 ve TradingView’den gelen veriler, XRP tüccarları arasında kararsız koşulların hüküm sürmesine neden olan paniği içeren faktörler olarak BTC/USD’yi takip etti.

Yazım zamanında parite, kısa bir süre için 24.000 $ ‘lık satış seviyelerinin üzerine çıktıktan sonra 23.700 dolarda bulunuyordu. Tüm bunlar, Bitcoin’in birkaç dakika içinde ve 22.800 dolardan tekrar geri dönen birkaç saatte gerçekleşti.

Dalgalanma kesin olarak kanıtlandığında, Ripple’daki sorunlar BTC hâkimiyetini bir yılın en yüksek seviyelerine yükselttiğinden dikkatler altcoin beklentilerine çevrildi.

Cointelegraph Markets analisti Michaël van de Poppe, Twitter takipçilerine Bitcoin hâkimiyet eylemi hakkında “Tarihsel olarak, Aralık ayında bir üst yapı oluşturduk ve ardından altcoin için harika bir ilk çeyrek geçirdik” dedi.

Altcoinler Aralık ayında başka bir denemede dalgalanıyor

Bu arada, en büyük XRP sahibi Ripple, lisanssız menkul kıymetlerin potansiyel satışları nedeniyle ABD düzenleyicilerinden yeni bir dava ile karşı karşıya. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) davasını kazanırsa, analistler XRP ticaretinin yasal sonuçlar nedeniyle etkili bir şekilde yok edileceğinden endişe ediyor.

Van de Poppe’nin ima ettiği gibi, Bitcoin’in ilerlemesi, altcoinlerin değerini etkiledi ve çeşitli sektörlerdeki ilk on token günlük kayıplar gördü. En büyük altcoin Ether (ETH) günde 611 $ ‘da sabit kaldı.

Bugün erken saatlerde Grayscale’in büyük bir stoklama çabasının, şirketin Salı günü yönetim altındaki varlıklarına 285 milyon dolar BTC eklemesinin ardından piyasa havasını canlandırmada başarısız olduğunu gösterdi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin